• DOLAR 32.551
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2450.05
  • ...
Giresunlular Peygambere hakareti kınadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Giresun Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi öğretim görevlileri ve öğrencileri halkın da katılımıyla yaptıkları yürüyüş ve basın açıklamasıyla Hz. Muhammed karikatürü yayınlayan Charlie Hebdo dergisini kınadı.

Haydar Aliyev Parkından Ata Park Meydanı’na kadar, ellerinde “Giresun seninle ya Resülullah”  pankartlarıyla yürüyen, Fakülte öğretim üyeleri ve öğrenciler, burada bir basın açıklaması yaptılar. Basın açıklamasına yoğun ilgi gösterildi.

Basın açıklamasından önce Prof. Dr. Abdurrahman Haçkalı kısa bir konuşma yaptı. “Hz. Peygambere yapılan hakaretlerin kabul edilemeyeceğini belirterek, İslam Peygamberi barış ve huzur, bir arada yaşamanın anahtarı olduğunu O’nu ve Müslümanları hedef alanların işte bu özelliğinden dolayı hedef aldıklarını söyledi.

Daha sonra İslami İlimler Fakültesi öğrencisi Ekrem Kılınç basın açıklamasını okudu. Batının son zamanlarda İslam dünyasına yönelik düşmanlığına vurgu yapan Kılınç “Tarih boyunca  tanık olduğumuz batı dünyasının İslam ve  Hz. Muhammed’e (sav) düşmanlığı son günlerde alçaklığın en yüksek perdesinden tekrar tezahür etmiştir. İslam düşmanı batı, İslam coğrafyasını işgal etmekle, katliamlar yapmakla, İslam aleminin yeraltı ve yerüstü zenginliklerini sömürmekle yetinmemiş gibi onun kutsallarına periyodik olarak hakaret etmiş, hicvetmiş, hakir görmüştür.” dedi.

Batı dünyasını eleştiren Kılınç, “Son olarak Fransa’da yaşananlar, gelinen nokta itibariyle islamofobiye sebep değil bilakis görünmek istenmeyen gerçekleştirilmiş tüm zulümlerin sonucu olmuştur. Batı dünyası ektiğini biçmektedir.

İfade özgürlüğü adı altında İslam'ın kutsallarına saldırılar cezalandırılmamış, tersine müsamaha gösterilerek yapılan alçaklıklar ödüllendirilmiştir. Kısacası Charlie Hebdo saldırısı bir sonuçtur. Bunun sebepleri de bir sır değil batının kirli kara tarihinde mevcuttur. Ama öyle görünüyor ki, batı yine kibir ve aymazlıkla gerçekleri görmek istemiyor olayların sebeplerini tersyüz ederek İslam Peygamberine saldırmaya devam ediyor.” diyerek sert tepki gösterdi.

İslam’a ve kutsallarına yönelik saldırıların özgürlük adı altında yapıldığını bunun asla kabul edilemeyeceğini vurgulayan Kılınç, “Bilinmeli ki ölümlü olayların tekerrür etmesi halinde bunun tek sorumlusu sorumsuz davrananlar olacaktır.” şeklinde konuştu.

Kılınç, son olarak “Türkiye'de yayın yapan bazı internet siteleri ve gazeteler de Müslümanların kutsallarına saldırmayı kendilerine bir hak olarak görüyor. Fransa’da yayınlanan karikatürleri bu topraklarda büyük bir pespayelikle internet sayfalarına, gazete köşelerine taşıyanlar İslam gençlerinin bam teline dokunuyorlar. Buradan tüm yetkin kurumlara çağrıda bulunarak bu ihaneti sergileyenler için hukuki süreç başlatmalarını bekliyoruz. Bizler her nerede olursa olsun İslam'a ve onun kutsallarına yapılan saldırıları kabul etmiyor, telin ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yapılan açıklamanın ardından kalabalık sessizce dağıldı. (Hakkı Yavuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir