• DOLAR 32.452
  • EURO 34.8
  • ALTIN 2441.122
  • ...
Hüseyin Velioğlu Avrupa`da anılmaya devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

17 Ocak 2000`de İstanbul Beykoz`da çıkan çatışmada katledilen Hüseyin Velioğlu, Fransa`nın başkenti Paris`te ve Almanya`nın Wiesbaden şehrinde sevenleri tarafından anıldı.

Paris`te faaliyet gösteren Medine Eğitim-Kültür Derneği bünyesinde düzenlenen bir programla Hüseyin Velioğlu anıldı.

Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Türkçe ve Kürtçe mevlit okundu. Daha sonra Ahmet Çalı Hoca tarafından Hüseyin Velioğlu`nun hayatı ve mücadelesini anlatıldı.  Program Hüseyin Velioğlu`nu anlatan sinevizyon gösterimiyle devam etti.

“Hüseyin Velioğlu bulunduğu çağa göre mücadelesini şekillendirmiştir”

Ahmet Çalı yapmış olduğu konuşmada; “Âlimler peygamberlerin varisidir ve bunun son örneklerinden biri olan Hüseyin Velioğlu`nun hayatı ve mücadelesidir. Hüseyin Velioğlu`nun hayatını ve mücadelesini anlamak, Hz. Âdem´den beri İslam davasını anlamakla geçer. Her peygamber Allah-u Teâlâ`nın dinini anlatmak, yaymak için farklı şekilde mücadele vermiştir. Peygamberlerden sonra, peygamberlerin varisleri âlimler kendi zamanlarına göre mücadelelerini şekillendirmişlerdir. İşte Hüseyin Velioğlu da bulunduğu çağa göre, bölgeye göre mücadelesini şekillendirmiştir.” dedi.

“Hüseyin Velioğlu 1979`da İslami daveti yapacak Hizbullah Cemaatinin temellerini attı”

Çalı, “Bulunduğumuz bölgede Laik rejiminin kuruluşuyla Müslüman halka baskılar oldu ve bu baskılara artı olarak 1960-70`den sonra özelikle sol kesiminde İslam`a ve Müslümanlara yaptığı düşmanlık ve baskı İslami bir cemaatin gerekliliğini gösteriyordu. Bu gereksinimin şuurunda olan Hüseyin Velioğlu, 1979`da İslami davayı savunacak ve İslami daveti yapacak Hizbullah Cemaatinin temellerini attı.” ifadelerinde bulundu.

“Hüseyin Velioğlu İslami daveti; köylere tek tek giderek, kapıları tek tek çalarak götürdü”

Hüseyin Velioğlu`nun kurduğu Hizbullah cemaatinin mücadelesini anlatan Çalı,  “Hüseyin Velioğlu, İslami daveti bölgenin her tarafına kendi ayaklarıyla götürdü. Köylere tek tek giderek, kapıları tek tek çalarak götürdü. Tüm kanaat önderleriyle, İslami şahsiyetlerle müşavere etti. Kur`an-ı Kerim`i ve Peygamberimizin sünneti düstur edinen Hizbullah Cemaati bölgede ve ülkede ses getirecek çalışmalar yaptı. Eğer bugün Müslümanlar bölgede bazı faaliyetler yapıp birazda olsa rahat yaşayabiliyorlarsa bu Hüseyin Velioğlu`nun ve kurduğu hareketinin verdiği bedeller sayesindedir.” şeklinde konuştu.

Almanya`nın Wiesbaden kentinde düzenlenen diğer anma etkinliği ise Vahdet Camii`nde gerçekleştirildi.

Wiesbaden Vahdet Camii`nde Düzenlenen programın açılışı Vahdet Camii`nin İmamı Abdullah Sagis Hoca`nın Kur`an tilavetiyle başladı. Daha sonra Hizbullah Cemaati Lideri Muhterem Edip Gümüş`ün Hüseyin Velioğlu hakkındaki mesajı okundu.

Abullah Sagis Hoca, “Allah yolunda öldürülenleri sakın ölüler zannetmeyin! Bilakis onlar diridirler; Rableri katında rızıklanırlar. Allah`ın fazlından verdiği nimetlerle mutludurlar… Ayetini okuyarak başladığı konuşmasında, “Şehit olmak için İmanlı ve itaatkâr olmak gerekir. Şehitlerin hayatı iman üzere bir hayattır. Onlar, mallarıyla ve canlarıyla Allah yolundan koşarlar.” dedi.

Program seslendirilen ilahi ve ezgilerden sonra okunan dua ile son buldu. (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir