• DOLAR 32.516
  • EURO 34.841
  • ALTIN 2494.103
  • ...
Diyarbakır`da lojistik köy kurulacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Diyarbakır şubesinin 17. Olağan Genel Kurul Toplantısına katılan AK Parti Milletvekili Galip Ensarioğlu burada yapmış olduğu konuşmada,  Organize Sanayi Bölgesi`nin yanına lojistik köy kurulacağı açıkladı.

MÜSİAD tanıtımının yapıldığı sinevizyon gösterimiyle başlayan toplantıya, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, Cuma İçten, Oya Eronat, MÜSİAD Diyarbakır Şube Başkanı İsmail Özşanlı, MÜSİAD üyeleri ve işadamları katıldı.

Toplantıda konuşan AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, Diyarbakır`da, Organize Sanayi Bölgesi`nde lojistik köy kurulacağını belirtti.

“Lojistik köy, sanayinin gelişmesi için önemlidir”

Ulusal ve uluslar arası düzeydeki nakliye, lojistik ve eşya dağılımı ile ilgili faaliyetlerin yürütülebileceği bölge olan lojistik köy için gerekli çalışmaların başlatıldığı bilgisini veren Ensarioğlu, “MÜSİAD, Anadolu sermayesinin örgütlenmesidir. Toplum, örgütlenebildiği müddetçe güçlenir. Örgütlü toplum, sivilleşmenin ve ekonominin gelişmesine katkı sağlar. Bu anlamda MÜSİAD, bu sivil toplumun önünü açmıştır. Lojistik köy, Diyarbakır sanayisinin gelişmesi için önemlidir. Bu konuyla ilgili Ulaştırma Bakanı ve Devlet Demiryolları Müdürü ile görüşmemiz oldu. Lojistik köyün proje çalışmaları başladı. Bu çalışmalar hızlı bir şekilde yürütülmelidir. Lojistik köy Organize Sanayi Bölgesinin yanına kurulacaktır.” dedi.

“Uluslararası havalimanının haziran ayında açılışı yapılacak”

İnşaat halinde olan Diyarbakır Uluslararası Havalimanı`nın haziran ayında açılışının yapılacağını söyleyen Galip Ensarioğlu, “Sanayinin gelişebilmesinin çeşitli koşulları vardır. Hammadde veya liman sınıra yakın olmazsa, sanayinin gelişmesi zordur. Bu anlamda Diyarbakır`da ulaşım yollarının yapılması, sınıra, limana ve hammaddeye ulaşmamız lazım. Diyarbakır`a otoban gelmesi için proje çalışması bitti. Gelecek yıl ihalesi yapılacaktır.  Yolcu ve yük taşıyan trenlere ihtiyacımız var. Mersin`den Adana ve Şanlıurfa`ya bağlanan hızlı tren projesi Diyarbakır`ı da kapsayacaktır. Buradan limanlara rahatlıkla mal ve yolcu taşınabilecek. Uluslararası hava limanı şu an inşaat halinde. Haziran ayında açılışı yapılacaktır. Havaalanı bitirildikten sonra, Erbil ile Avrupa pazarına rahatlıkla ulaşım yapılabilecektir.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından yapılan seçimde, MÜSİAD Diyarbakır Şube Başkanı İsmail Özşanlı yeniden başkanlığa seçildi. (Hamza Adiyaman/Ali Fidancı-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir