• DOLAR 32.56
  • EURO 34.928
  • ALTIN 2441.129
  • ...
KDP'den PKK'ye sert tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

PKK'nin Yezidilerin yaşadıkları bölgelerde "kanton" ilan ettiğini duyurmasına Mesut Barzani'nin Başkanı olduğu Kürdistan Demokrat Partisi'nden sert tepki geldi. KDP'den yapılan açıklamada, bu girişimin, IKBY'nın yasalarına ve halkın iradesine saygısızlık olduğu belirtildi.

Şengal'in, ulusal bedenin yaralı ama ayrılamaz bir parçası olduğu belirtilen açıklamada, Peşmerge'nin IŞİD'le girdiği savaşa işaret edilerek, "Maalesef böylesi hassas bir süreçte, PKK, Kürdistan bölgesinin kurumlarını, kanunlarını yok sayarak ve haksızlığa uğrayan halkın iradesine saygısızlık yaparak gayrimeşru talepleri gündeme getirmeye çalışıyor." ifadeleri kullanıldı.

KDP'nın kanton yapılanmasına karşı olduğu belirtilen açıklamada, parlamento, hükümet, siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları ve genel kamuoyu bu girişime karşı tavır almaya davet edildi.

PKK'nın bu yanlış siyasetine bir sınır getirilmesi istenen açıklamada, PKK'nin Kürdistan bölgesinin egemenlik hakkına saygı duyması ve haddini aşan girişimlerden vazgeçmesi gerektiği belirtilerek, bu sonuçsuz girişimlerin yalnızca zarara yol açacağı vurgulandı.

Açıklamada son olarak PKK'nin, kendini Şengal halkına dayatma siyasetini izlediği ve ülkenin topraklarını parçaladığı belirtildi.

Musul'un Şengal (Sincar) ilçesinde toplantı yapan PKK, Yezidilerin yaşadıkları bölgelerde "kanton" ilan ettiğini duyurmuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir