• DOLAR 32.55
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2443.994
  • ...
10 pilot okulda güvenlik artıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Bahçeşehir Üniversitesi ve City Security Group (CSG) işbirliğiyle hazırlanan Güvenli Okul Projesi hayata geçiyor. Proje kapsamında pilot bölge seçilen İstanbul`da ilk olarak 10 okulda uygulamalar geçtiğimiz Salı günü başladı. Belirlenen okullarda 3 ay içerisinde okulların fiziki ve mimari güvenliği, sağlık güvenliği, acil durum ve kriz yönetimi, okul iklimi ve kültürü ile ulaşım ve servis güvenliği ile ilgili riskler raporlaştırılıp, öğretmen, öğrenci ve velilere okul güvenliği ile ilgili eğitimler verilecek.

Ayrıca ziyaretçi kayıt-kontrol ve denetimi, CCTV-Elektronik güvenlik sistemlerinin denetlenmesi yapılacak. İlk uygulaması bedelsiz olarak Bahçeşehir Üniversitesi tarafından yapılan projede ayrıca şiddet, zorbalık ve madde bağımlılığı konularını kapsayan bilinçlendirici konferans, seminer ve eğitim programları da hazırlanıp, "Değerler Eğitimi" verilecek. Bahçeşehir Üniversitesi`nde düzenlenen proje tanıtımında konuşan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, pilot okulları türlerine göre seçtiklerini belirterek şunları söyledi, "Aslında proje yeni başlıyor. Bu proje içerisinde bağımlılık konusu bulunması çok önemli. Okul seçiminde de en dezavantajlı okullar mı seçildi, hayır. Bir okulu A, diğer okulu da B ilçesinden seçerek, çeşitli türden okullar olmasına gayret ettik. Okullarımız güvenlik anlamında, `son derece kötü`, bu açıdan bu çalışmayı yapmış değiliz. İstanbul`da da okullarda güvenlik sorunu olduğu anlamına da gelmez" şeklinde konuştu. Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Enver Yücel de, sadece fiziksel güvenliğin değil, proje ile şiddeti doğuran nedenler üzerinde de çalışıldığını kaydetti.

İşte pilot olarak seçilen 10 okul

Toki Nasrettin Hoca Anaokulu, Sabri Taşkın İlkokulu, Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu, Kadriye Moroğlu Anadolu Lisesi, Tuna Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam Hatip Lisesi, Mimar Sinan İşitme Engelliler Okulu, Yeni Bosna Çok Programlı Anadolu Lisesi, Şehit Çavuş Selçuk Gürdal Yatılı Bölge Ortaokulu`nda gerçekleştirilecek ve uygun görülen okullar akredite edilecek.

Yüzde 62`sinde şiddet var

CSG Yönetim Kurulu Başkanı Osman Öztürk, okulların yüzde 62`sinde şiddet olayları yaşandığına dikkat çekerek, "Ailelerin yüzde 73`ü çocukları, okulda bulunduğu sırada endişe duyuyor. Araştırmalarda her iki veliden biri okulların yeterince güvenli olmadığını, okul, yönetici ve öğretmenlerin yeterli bilgi ve donanıma sahip olmadığını söylüyor. İşte bu endişelerini gidermek için bu projeyi gerçekleştirdik" dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir