• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Kar yüzünden mahsur kalan hasta, hastaneye ulaştırıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl`ün Genç ilçesi Kepçeli köyü Siyer mezrasında doğum sancısı çeken bir kadın, Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) Bingöl ekibi tarafından hastaneye ulaştırıldı.  Bin 680 rakımlı köye kar nedeniyle güçlükle ulaşabilen ekip, hastayı 5 buçuk saat sonra hastaneye ulaştırdı.

Edinilen bilgiye göre; UMKE Bingöl ekibi, Genç ilçesi Kepçeli köyü Siyer mezrasında doğum sancısı çeken 37 yaşındaki Rabia Ayrı`yı hastaneye yetiştirmek için harekete geçti. Paletli ambulansla dün akşam saatlerinde yola çıkan ekip, kar yağışı ve tipiden dolayı zor anlar yaşadı. Köyü geçtikten sonra bin 680 rakımlı mezra yoluna giren ekipler, kapalı yolu paletli ambulansla aşarak devam etti. Uzun uğraşlar sonucu köye varan ekip, hasta yakınları tarafından sevinçle karşılandı. Şiddetli doğum sancısı çeken Ayrı'yı ambulansla alan ekipler, Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesine kaldırıldı.

Bingöl`de etkili olan kar yağışının ardından UMKE Bingöl ekibi, merkez ve ilçelere bağlı köylerde kurtarma operasyonları düzenledi. İki hafta boyunca, onlarca kurtarma operasyonu düzenleyen ekipler, 80 hastayı hastanelere ulaştırdı.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir