• DOLAR 32.578
  • EURO 34.91
  • ALTIN 2425.77
  • ...
Mardin`deki elektrik kesintilerine tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Federasyon Başkanı Mehmet Şerif Öter tarafından yapılan açıklamada, “Yıllardır bölgede yaşanan elektrik sorunu bir türlü çözüme kavuşturulmadı. Yaz aylarında tarım sulamaları, kış aylarında da ısıtıcılar gerekçe gösterilerek Hükümetimiz bölge halkını kaçak elektrik kullanmakla suçlayıp soruna çözüm bulmak yerine çareyi özelleştirmekte bulmuştur.

Elektrik sorunu her geçen gün daha da büyüyerek vatandaşı adeta isyan noktasına getirmiştir. Bölge elektriğin alt yapı ve diğer sorunları çözüme kavuşturmadan özel şirkete devir eden hükümetimiz büyük hata yapmıştır.” dedi.

Dağıtımcı firmanın eleştirildiği açıklamada; “ Bölge elektriğin dağıtımını alan DEDAŞ AŞ. eskimiş nakil hatları, yetersiz trafoları onarıp, düzelteceğine önceliği kaçak sorununu çözmeye ve para toplamayı tercih etmiştir. Su ve ekmekten sonra temel ihtiyaçlardan olan elektriğimizin büyük miktarını barajlardaki hidroelektrik santrallerde üretilmesine rağmen dünyada en pahalı 22 ülke sıralamasındayız.

Bölgede havanın sıfır derecenin altına düştüğü bu günlerde bazı mahallelerde yanan trafoların değişimi  bazen bir hafta ile 10 gün arası sürmektedir, Kızıltepe İlçesinde bazı arızalar bir veya iki gün gecikmeyle onarılıyor. Bu durumu vatandaşlarımız kendilerine kasıtlı olarak yapılan eziyet ve zulüm olarak görmektedir.” ifadelerini kullandı.

Federasyon olarak konuyla ilgili DEDAŞ İl Müdürü Tekin Türk ile görüşmelerde bulunduğunu ifade eden Öter açıklamasına şöyle devam etti: “DEDAŞ İl Müdürü bize; arızaların ve yanan trafoların ısınmak amacıyla aşırı yüklenme sonucu meydana geldiği ve özellikle son günlerde Kızıltepe`de yanan trafo sayıların anormal derecede olduğunu, her şeye rağmen ellerindeki tüm imkanları seferber ettiklerini, arıza ekip sayısını artırdıklarını söyledi.

Sorun büyüktür sorunun muhatabı Hükümettir, Ankara`dır”

Bizler de federasyon olarak halkımıza çağrıda bulunuyoruz yaşanan elektrik sıkıntısı hepimizin psikolojisini bozmuş, kiminin makineye bağlı hastası vardır, kimisi günlerce susuz kalıyor, geleceğimiz olan öğrencilerimiz ödevlerini yapamıyor. Sorun büyüktür sorunun muhatabı hükümettir, Ankara`dır.”dedi.

Yetkililerin sorunun çözümü için gerekeni yapmasını isteyen Öter, “Sivil toplum olarak elektrik sorunun çözümü birinci önceliğimizdir Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyon olarak Şanlıurfa ve Diyarbakır sivil toplum örgütleriyle iletişime geçeceğiz gerekirse bir kez daha Ankara`ya gideceğiz, bu sorun çözülünceye kadar durmayacağız. Bu süreçte halkımızdan rica ediyoruz herkes evinde iş yerinde israftan kaçınsın, herkes birer ısıtıcının fişini çeksin, Bu kışı kazasız belasız atlatmak için fedakarlık yapmaktan başka çaremiz yoktur.” Şeklinde belirtti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir