• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
'Derginin milyonlarca basılması hem tahrik hem de provokatif'
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Karaman Bursa’da yaptığı basın toplantısında Paris’te ki saldırıyı değerlendirdi.

Karaman, saldırıdan sonra derginin Hz. Muhammmed (s.a.v) tasvirinin yapıldığı derginin milyonlarca sayıda basılıp dağıtılmasını hem tahrik hem de provokatif olarak değerlendirdi.

Gündemle ilgili açıklamalarda bulunan Mehmet Karaman,  "Geçtiğimiz hafta bir dergiye yapılan saldırı sonucu dergide çalıştığı söylenen 12 kişi hayatını kaybetti. Saldırgan oldukları iddia edilen 2 kişi yapılan operasyonla ölü olarak ele geçirildi.”hatırlatmasında bulundu.

Saldırıyı tasvip etmediklerini belirten Karaman, “Saldırıyı yaptıkları iddia edilen zanlıların ölü olarak ele geçirilmesini de tasvip etmiyoruz. Zanlıların sağ olarak ele geçirilmesi halinde ve adalet önüne çıkarılarak olayın arkasında kimlerin bulunduğunun da tespit edilerek gerçek suçluların belirlenmesi gerekirdi.” diyerek önemli bir tespite yer verdi.

“Son 10 yılda İslam coğrafyasında 12 milyon insan öldüğü halde ses çıkmadı”

Son 10 yılda İslam coğrafyasında 12 milyon insanın öldürüldüğü halde ses çıkarılmadığını sadece 12 kişinin öldürülmesinden dolayı bu olayı telin için Paris’te birçok ülkenin devlet ve hükümet başkanlarının da katıldığı yürüyüşten bahseden Karaman, “ Türkiye’den de Başbakanımız Ahmet Davutoğlu bu programa katıldı. Ve orda Filistin’de kardeşlerimizi katleden bir devlet teröristi olan Netenyahu ile yan yana aynı safta yürüyor. Bu yürüyüşün hemen arkasından H.z Peygamber’e(a.s) hakkında ki hakaret içeren karikatürün bulunduğu derginin milyonlarca sayıda basılıp dağıtılması hem tahrik hem de provokatif, hem de batının çirkin yüzünü bir kez daha ortaya koyması bakımından ibret vericidir.” İfadelerini kullandı. (Zeki Aras –İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir