• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Belçika`da Operasyon: 2 Ölü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BRÜKSEL - Belçika'nın doğusundaki Virviers kentinde, Suriye'den döndükleri ve saldırı hazırlığında oldukları ileri sürülen grubun kaldığı eve yapılan operasyonda, polisle çatışmaya giren 2 şüpheli öldürüldü, 1 şüpheli gözaltına alındıgığı iddia edildi..

Federal Savcılık Sözcüsü Eric Van Der Sypt, bir kısmı Suriye'de savaştan dönenlere ait evlere, başkent Brüksel ve çevresiyle Verviers kentlerinde baskınlar düzenlendiğini ve operasyonların sürdüğünü bildirdi.

Sözcü Sypt, Verviers'te, tren garı yakınlarında Suriye'de savaştan dönen ve saldırı hazırlığı içinde olduğu iddia edilen bir grubun kaldığı eve düzenlenen baskında polise otomatik tüfeklerle ateş açıldığını, çıkan çatışmada 2 şüpheli öldürüldüğünü, 1 şüphelinin gözaltına alındığını belirtti.

Operasyonunun Paris saldırılarıyla bağlantısının bulunmadığını kaydeden Federal Savcılık Sözcüsü Sypt, şüphelilerin 2 haftadır takip edildiğini ve bugünkü baskınlarla hedefi polisler ve karakollar olan muhtemel bir saldırısının önlendiğini ifade etti.

Bu arada Belçika'da güvenlik tehdidi düzeyi, polis merkezleri ve adliyeler için bir basamak yükseltilerek 3'e çıkarıldı. Ülkenin geri kalanı için 2 olan tehdit seviyesi değiştirilmedi. Belçika'da en yüksek tehdit düzeyi ise 4.

Öte yandan bugün Brüksel'in Ribaucourt metro istasyonunda elinde tabancayla naralar atan bir kişi gözaltına alındı. Polisin güvenlik kameraları görüntülerini takip ederek yakaladığı kişinin aşırı alkollü olduğu açıklandı.

RTBF: Operasyonda 3 Kişi Öldü

Belçika devlet televizyonu RTBF ise  "Verviers kentinde terörle mücadele operasyonunda 3 kişi öldü" şeklinde haber verdi.

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir