• DOLAR 32.492
  • EURO 34.778
  • ALTIN 2440.011
  • ...
PKK Bölgenin JİTEM`i Oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Hamza Yılmaz / Doğruhaber / Özel  - Hükümetin çözüm süreci olarak adlandırdığı süreçte PKK`ya Doğu ve Güneydoğuda göz yumması azgın örgütü daha da azdırdı. Sürecin getirmiş olduğu rahatlıktan istifade eden PKK, Doğu ve Güneydoğu`nun bazı bölgelerinde sözde kantonlar ve özerk bölgeler ilan etti. Bununla da yetinmeyen PKK, mazlum halkı kurduğu mahkemelerde yargılıyor, halka değişik şekillerde cezalar kesiyor.

Her fırsatta dindar halka da saldıran PKK ve taşeronları KCK/YDG-H ve benzeri uzantıları kendisine muhalefet eden kişileri de muhbirlikle suçlayıp ya infaz ediyor ya da ağır işkencelerden geçiriyor.

YDG-H, İŞKENCE EDEREK SÖZDE CEZALANDIRDI

Bunun bir örneği geçtiği gün Şırnak`ın Silopi ilçesinde yaşandı. PKK`nın YDG-H taşeronu ilçede esnaflık yapan 25 yaşındaki S.K`nın ajan olduğunu iddia ederek sözde kurdukları mahkemede yargıladı. Uyduruk yargılama neticesinde suçlu bulunan S.K`ya YDG-H militanları türlü işkenceler yaptı. Saatlerce işkence edilen S.K daha sonra hastanenin önüne atıldı. Maruz kaldığı işkence dolayısı ile yüzü tanınmaz hale gelen S.K`nın iki ayağının kırıldığı ayrıca ayak başparmaklarının da kesildiği öğrenildi.

Olayın ardından YDG-Y çetecileri bazı sosyal medya hesabında olayı üstlenerek S.K`nın resmini ve kimliğini paylaştılar.

DAHA ÖNCE DE İNFAZ ETMİŞLERDİ

Hatırlanacağı üzere, 7 Kasım 2014 Cuma günü Cizre`de 22 yaşındaki Abdullah Budak isimli genç YDG-H tarafından ajan olduğu iddia edilerek sokak ortasında infaz edilmişti. Olayı PKK`nın gençlik yapılanması YDG-H`ye bağlı "Botan Şehît Rêber Timi" adlı bir grup dağıtığı bir bildiri ile üstlenmişti.

DOĞU GÜNEYDOĞU ADETA 90`LARI YAŞIYOR

PKK ve uzantısı çeteler sözde halkın hakkını savunmak için mücadele ettiklerini iddia ediyorlar. Ancak Doğu ve Güneydoğu`ya kaostan başka bir şey getirmeyen PKK`nın yaptıkları geçmişte JİTEM`in yaptıklarını aratmıyor. Halkın çocuklarını zorla militanlaştıran PKK, silah zoruyla halktan haraç topluyor. Hemen her gün kepenklerin kapatıldığı Doğu Güneydoğu adeta 90`lı yılları yaşıyor. Hükümetin de çözüm süreci adına yapılanlara göz yumması PKK`yı daha da azgınlaştırıyor. 

İŞKENCE ETTİKLERİ GENCİN RESMİNİ VE KİMLİĞİNİ BÖYLE YAYINLADILAR

Bu haberler de ilginizi çekebilir