• DOLAR 32.557
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2458.845
  • ...
Hayrın Yolcuları Derneği Peygambere yapılan saldırıyı kınadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yürüttüğü İslami faaliyetlerle tanınan Malatya Hayrın Yolcuları Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği  (Hayrın Yolcuları) Fransa`da basılan Cahrli Hebdo dergisinin yayınladığı peygambere hakaret içerikli karikatürü yaptığı yazılı basın açıklamasıyla  kınadı kınadı.

Hayrın Yolcuları Derneği adına Şahin Arslan tarafından okunan basın açıklamasında şu ifadelere  yer verildi:

“Bilindiği üzere bundan önce de bu tür provakatif girişimlerde bulunulmuştu.  Bu tür karikatürler yayınlanmak suretiyle Müslümanların dini duygularının aşağılanmasına sebep olan çağın Kab b. Eşref`leri, alçakça saldırılarına bugün de devam etmektedir. İfade özgürlüğü maskesi altında Müslümanların mukaddesatına yapılan bu hakaret ve iftiralar, demokrasi maskesinin altına giren batının iğrenç yüzünü bir kez daha gözler önüne sermektedir. Ortadoğu'da günde yüzlerce insan ölürken kılını kıpırdatmayan batı, ucu kendilerine dokununca top yekûn tepki gösteriyorlar. Keşke bu tür konularda samimi olsalar da, dünyanın hiçbir yerinde bu tür olaylar olmasa. Dini, milli, kültürel farklılıklar, dünyamız için bir çatışma nedeni değil, zenginlik kaynağı olarak kabul edilmelidir.

İşte daha önce İslam'a hakaret eden Salman Rüşdi'nin durumu ortada. Hiç kimse Müslümanların Peygamberi ile dalga geçemez, onu hafife alamaz, ona hakaret edemez. Ederse yaptığı hakaretin bedelini öder. Dünya bize kendi değerlerini dayatamaz. Onlar tüm dünyaya şunu kabul ettirmişler. Dünya Avrupa'dan ibarettir. Almanya, Belçika, İngiltere, Fransa, NATO nerede bir İslam düşmanı varsa bunlara ‘dünya' diyorlar. Dünya sizden ibaret değil ki.

Fransa'da öldürülen insanlar peygamberimize hakaret ederek Müslümanları tahrik ettiler. Şimdi, on iki milyon Müslüman öldürülmüş, buna sesini çıkarmayan insanların on iki kişi için ayağa kalkması iğrenç bir durumdur. İnsanlık adına utanılacak, yüz kızartıcı bir durumdur. Önce ölen binlerce Müslümanın hesabını verin. Burada öldürülenler  azından bir tahrik de olsa, buna bir zemin oluşturdukları orta. Peki, Fransa'nın Ruanda'daki katliamlarının sebebi ne? Amerika'nın Afganistan'da, Irakta, Suriye'deki katliamlarının sebebi ne? Myanmar'da Orta Afrika'da Müslümanların yakılmasının sebebi ne? Buna birisi bir çıkıp bir gerekçe söylemelidir.

Bizler insanlara saygı açısından hiçbir din ve inanç hakkında aşağılayıcı karalayıcı yayınları kabul etmiyor ve bu tür yayınları kınıyoruz. Bu son ölümler üzerinden reklam yapılarak atmış bin satamayan bu derginin üç milyon adet basılarak piyasaya sürülmesi ve bu yolla Müslümanların kutsallarına saldırılması dünya barışı ve kardeşliği fayda sağlamayacak aksine zarar verecektir.  (Recep Fidancı –İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir