• DOLAR 32.448
  • EURO 34.76
  • ALTIN 2439.979
  • ...
Cevzet Soysal`ın Faili Paralel Örgüt
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yenişafak gazetesinin İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun`un yeni çıkan İN isimli kitabına dayanarak verdiği habere göre, Batman`da 1998 yılında Hizbullah bağlantısı nedeniyle kaçırılarak katledilen Cevzet Soysal, cinayeti Fethullah Gülen yapısına bağlı polisler tarafından işlendiği iddia edildi.

Sabri Uzun`un yeni çıkan İN isimli kitabında geçen cinayet ilk olarak 2009 yılında İlke Haber Ajansı tarafından gündeme getirilmişti.

Cevzet Soysal`ın eşi Kaside Hanım eşinin polisler tarafından kaçırılışını şöyle anlatmıştı: “Eşim sabah işe gitmek için evden çıktı. Kızım kucağımda olduğu halde ben de onunla kapıya kadar çıkmıştım. Baktım ki bir araba evimizin biraz ilerisinde durmuş. Ben de başımı fazla da dışarı çıkarmadım. Eşimi arabaya koyduklarını gördüm. Ancak arkadaşları olduklarını düşünmüştüm. Kaçırıldığını gören komşumuz yaklaşık on dakika geçmeden evimize gelip eşimin kaçırıldığını bana söyledi. Ben de, “Arabaya koyduklarını gördüm; ama arkadaşları olduğunu sanıyorum” deyince, komşumuz, “Hayır, Cevzet Abi`yi polisler kaçırdı` dedi.



Komşumuz olay yerine daha yakındı. Eşiyle beraber Cevzet`i kaçıranların polisler olduğunu görmüşlerdi. Bunun üzerine merak ettik. İşyerine gidip gitmediğini öğrenmek için işyerini aradık ancak işyerine gelmediğini söylediler. Emniyete gittik, bize buraya öyle birinin getirilmediğini söylediler. Sonraki gün tekrar gittik, ifademizi aldılar. Eşimin arkadaşlarının isimlerini vermemizi isteyerek bizlere hakaret ettiler. İfademizi alan memur elindeki dosyayı fırlatarak “Körü körüne gitsin” dedi. O akşam evimize gelerek arama yapıp gittiler. Daha sonra bir kez daha bizleri çağırıp ifademizi aldılar.”

Beşiri kırsalına gömüldü

İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun`un İN isimli kitabında itirafları yayınlanan bir polis memuru da Soysal'ın polis tarafından kaçırıldığını doğrulayarak Soysal`ı sabah işe gitmek için evinden çıktığı sırada kendilerine JİTEM süsü vererek kaçırdıklarını, B. isimli polis memurunca boynu kırılarak öldürüldüğünü ve Beşiri kırsalına gömüldüğünü anlatıyor.

3 polis de cemaat mensubuydu

Dönemin Batman Emniyet Müdürlüğü`nde görev yapan polis memuru kitapta şunları anlatılıyor: "CC ve A.A, Hizbullah örgütüne karşı istihbarattan ve TEM sorgudan karma bir ekip kurdular. Adını da ‘Faili Meçhulleri Araştırma Ekibi` koydular. Bu ekipte İstihbarattan ben, Ömer K. ve Aydın M. yer aldık. Üçümüz de aynı zamanda cemaat mensubuyduk. Başımızda C Büro amiri vardı. O da Fethullahçıydı. TEM sorgudan da Muammer komiser B., C., ve İ., isimli polisler vardı.”

JİTEM süsü verildi

“Cevzet Soysal`ı 1999 yılında Pınarbaşı Mahallesi`ndeki evinin önünden çalıştığı TPOA`ya gitmek üzere servis beklerken ben, Ömer ve Aydın kendimizi JİTEM görevlisi olarak tanıtarak (Böyle söylememizi C. müdür istiyordu, yasadışı işlerde hep kendimizi JİTEM'ci olarak tanıtmamızı söylüyordu) arabaya bindirip kaçırdık. Kırsal alanda Muammer Komiser`in ekibine teslim ettik. Bahçelievler Mahallesi`nde Polis Cem`in evine götürdüler. Geceleri kırsala götürüp işkenceyle sorguluyorlardı. En son C ve A isimli müdürlerin talimatıyla B., tarafından boynu kırılmak suretiyle infaz edildi ve Beşiri kırsalına gömüldü.”

“Teröristler yapmadı” denildi

Cevzet Soysal oğlu İLKHA'ya yaptığı açıklamada, babasının kayıp olmasından dolayı “Terör tazminatı” almak için müracaat ettiklerinde, “babanı teröristler kaçırmadı” denilerek tazminat verilmediğini de belirtti.  (İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir