• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
DİN-BİR-SEN, Charlie Hebdo`yu lanetliyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fransa`da Charlie Hebdo baskınından sonra derginin ilk sayısının kapağındaki Hz. Muhammed karikatürüne Özerk Diyanet Vakıf Çalışanları Birliği Sendikası (DİN-BİR-SEN) Batman İl Başkanı Mehmet Cengiz tarafından yazılı basın açıklaması yaparak kınadı.

Açıklamada, "Şuurlu her Müslüman'ın gönlünde anne ve babasından daha değerli olan, alemlere rahmet olarak gönderilen Fahri Kainat Efendisi Hazreti Muhammed (S.A.V)'i karikatürize etmek ve resmetmek, Hazreti Muhammed'in şahsına ve İslam Alemine hakarettir.  Müslümanların sabrını test etmektir."  diyen DİN-BİR-SEN Batman İl Başkanı Mehmet Cengiz, “Yüzyıllardır İşbirlikçileri ile beraber  İslam dünyasını manen ve madden sömüren, terörü yaratan ve Terörist Devletlere destek veren Batı zihniyeti bunun farkında ve bilincinde olmasına rağmen, basın ve fikir özgürlüğü bahanesiyle bu hakaretlere göz yummuş, faillerin arkasında açıkça durmuş bu hakaretleri bazen açık çoğu zamanda zımnen desteklemiştir.” dedi.

“İslam âlemine ve mukaddesatımıza  saldırmaktadır.”

Açıklamanın devamında Cengiz, “Batı zihniyetinin bir üretimi ve taktiği sonucunda meydana gelen Charlie Hebbdo baskını (Oyunu) İslam aleminin çoğunluğu (İktidarlar, Alimler)  tasvip etmemiş ve kınamışlardır. Bu tür baskınların (oyunların) yapımcısı ve yönetmeni olan  batı zihniyeti bu oyunun asli unsurlarını ısrarla unutturup figüranlar üzerinden İslam alemine ve mukaddesatımıza  saldırmaktadır.” ifadelerine yer verdi.

Bu derginin daha önce Fransa'da yayınlanırken oynadıkları bu oyunun arkasına sığınarak diğer ülkelerdeki işbirlikçileri vasıtasıyla hakaret dalgasını genişletmeye ve yaymaya çalıştıklarını ifade eden  Cengiz, şöyle devam etti: “Maalesef Ülkemizde de bu işbirlikçiler sahneye çıkmış ve söz konusu hakaret karikatürlerini yayınlamaya başladılar. Cumhuriyet, Yurt, Sözcü Gazeteleri ile T24 İnternet Sitesi, Yüzde 99'u Müslüman olan ülkemizde bu karikatürleri yayınlayarak provokatörlüğe soyunmuşlardır. Bunu şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz.”

Son olarak Cengiz, “Yetkililer bir an önce bu duruma müdahale etmeli mukaddesatımıza yapılan bu hakaretleri yapanları cezalandırmalı, Halkımız da bu hakaretlere duyarsız kalmamalı, tepkisini en gür şekilde ve şiddeti arzulayanların kursağında bırakacak şekilde dile getirmelidir.” diyerek tepki gösterdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir