• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Bir yılda bir milyon hasta başvurdu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Bölge Devlet Hastanesi Yöneticisi Uzman Dr. İdris Yıldırım, 2014 yılında bölge hastanesinde yapılan çalışmaları hakkında İlke Haber Ajansı`na bilgi verdi.

2014 yılı içerisinde Bölge Devlet Hastanesine başvuran hasta sayının 697 bin 581 olduğunu söyleyen Yıldırım, acil polikliniğe başvuran hasta sayının 297 bin 416 olduğunu ve toplamda 994 bin 997 hastanın hastaneye başvurduğunu belirtti.

Yaptıkları ameliyatlar hakkında da bilgi veren Yıldırım, “A,B ve C dediğimiz büyük ameliyat sayımız 9 bin 697, orta seviyedeki ameliyat sayımız 5 bin 278, küçük ameliyatlarımız da 51 bin 120 ve toplamda 65 bin civarında bir ameliyat sayımız var. Bir yıl içerisinde bölge hastanemizde yatan hasta sayımız 29 bin 413, hastane olarak bin 826 defa evde bakım hizmeti vermiş bulunmaktayız. Kardiyoloji ekibi tarafından yapılan anjiyo sayımız 2 bin 577, kalp damar cerrahisi ekibi tarafından yapılmış açık kalp ameliyatı sayımız da 75`dir.” dedi.

“Batman`a nükleer tıp birimi kurulacak”

2014 yılı içerisinde hastane içerisinde yapmış oldukları çalışmalar hakkında da bilgi aktaran Yıldırım, “Bölge Hastanemizde mevcut poliklinik sayımız 69`dur. Yeni 5 poliklinik daha hizmete soktuk. Önümüzdeki günlerde 13 tane daha polikliniğimiz hizmete girecek. 130 tane doktor ekibimiz var. Bunların 115 tanesi uzman tabiptir. Bölgeye hitap eden bir onkoloji uzmanımız ve önümüzdeki günlerde başlayacak bir Romatoloji uzmanımız olacak. Bölgeye hitap eden bir nükleer tıp hizmeti var. Hastane olarak onun da ihalesini başlatmak üzereyiz. Batman`a inşallah bir nükleer tıp birimi kazandıracağız.” diye konuştu.

“İlk defa bir Romatoloji uzmanı atanacak”

Bölge Devlet Hastanesine rağbetin arttığını ifade eden Yıldırım, “Bunda hem hizmet kalitesinin artması, hem hastaların hekimlere ve sağlık hizmetine daha kolay ulaşabilmesi ve hastaneye geldiklerinde memnun ayrılabilmelerinin çok büyük katkıları var. Geçen sene 800 bin hasta başvurmuşken, 2014 yılı içerisinde yaklaşık bir milyon kişi hastanemize başvurdu. Eksik branşta doktorlarımız da var. Bazı yan dal branşlarımızda halen eksikliklerimiz var. İlk defa Batman`a bir Romatoloji uzmanımız önümüzdeki günlerde atanacak. Hematoloji uzmanımız eksiktir. Bu Batman için büyük bir eksikliktir. Çocuk yan dallarında eksiklikler var. Örneğin, çocuk kardiyoloji, çocuk nöroloji, çocuk nevroloji gibi eksikliklerimiz var. İlerleyen zamanlarda inşallah bunlar da bölge halkının hizmetine kazandırılır.” dedi.

“Amacımız dışarıya sevkleri minimuma indirmek”

Bölge Devlet Hastanesinin bir üçüncü basamak hastane gibi hizmet verdiğini vurgulayan Yıldırım, “Şuanda inşaatı devam eden 22 yataklı üçüncü basamak yoğun bakım ünitemiz bittiği zaman Batman olarak dışarıya sevklerin minimuma indirilmesi sağlanacak. Amacımız yoğun bakım ihtiyacının tamamen karşılanması ve yoğun bakım için hastaların farklı illere sevk olmak zorunda kalmamasıdır.” ifadelerini kullandı.  (M. Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir