• DOLAR 32.582
  • EURO 35.004
  • ALTIN 2457.373
  • ...
Erdoğan: Netanyahu hangi yüzle Paris`e gitti?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile düzenlediği ortak basın toplantısında, “Ortadoğu`daki sorunların temelini oluşturan Filistin meselesi bugün insanlığın vicdanında kanayan bir yaradır. Bölgede kalıcı barışın tesisiyle ilgili olarak 1967 sınırları bu işin olmazsa olmazıdır” dedi. Erdoğan,  Netanyahu`nun Fransa`daki yürüyüşe katılmasını da sert bir dille eleştirdi. Erdoğan, “Gazze`de 2500 kişiyi katletmek suretiyle bir devlet terörü estiren bu şahsın el sallamasına siz nasıl bakıyorsunuz? Netanyahu hangi yüzle oraya gitti? Bir defa siz katlettiğiniz yavru ve kadınların hesabını verin” ifadelerini kullandı.

BM`YE İSRAİL KONUSUNDA SERT ELEŞTİRİ

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi`nin İsrail`e ilişkin tavrını eleştiren Erdoğan, “Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi`nin diğer birçok kritik konuda olduğu gibi İsrail`in bölgede gerilimi artıran şımarıklıkları karşısında üstüne düşen vazifeyi yerine getirmekten imtina ettiğini görüyoruz” diye konuştu.

HAREM-İ ŞERİFİN KORUNMASI İSLAM ALEMİNİN GÖREVİDİR

Erdoğan, “Ortadoğu`daki sorunların temelini oluşturan Filistin meselesi bugün insanlığın vicdanında kanayan bir yaradır. Bölgede kalıcı barışın tesisiyle ilgili olarak 1967 sınırları bu işin olmazsa olmazıdır. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi`nin diğer birçok kritik konuda olduğu gibi İsrail`in bölgede gerilimi artıran şımarıklıkları karşısında üstüne düşen vazifeyi yerine getirmekten imtina ettiğini görüyoruz. İsrail son dönemde artan saldırganlığı yanında Harem-i Şerif ve Mescid-i Aksa`nın kutsiyetini ihlal eden eylemleriyle de bölgede gerilimi körüklüyor. Kudüs ve Harem-i Şerif`in korunması yalnız Filistin`in değil tüm İslam âleminin ortak vazifesidir. Türkiye, İsrail`in bu pervasız ve hukuk tanımaz eylemlerine karşı İslam dünyasının ve uluslararası camianın diğer üyeleriyle birlikte mücadele etmeye devam edecektir” dedi.

TÜRKİYE, İSRAİL İLE MÜCADELEYE DEVAM EDECEKTİR

İsrail işgalinin bir an evvel son bulmasının, başkenti Doğu Kudüs olan 1967 öncesi sınırları içerisinde egemen ve bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasının en büyük temennileri olduğunu vurgulayan Erdoğan, “Türkiye İsrail`in pervasız adımlarıyla mücadele etmeye devam edecektir. Gazze başta olmak üzere Filistin`de yaşanan yıkımın yaraları hâlâ tazeliğini koruyor. Gazze`de İsrail`in saldırılarının açtığı yaralar hâlâ devam ediyor. Öncelikli hedef Gazze`nin yeniden inşasıdır. Türkiye olarak 200 milyon dolarla üzerimize düşen görevi yerine getiriyoruz. Filistin halkına yönelik şahsım ve halkımın desteği eksilmeden devam edecek. Kardeşim ve kıymetli heyetine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

FİLİSTİN HALKI DEVLETİNİ KURACAKTIR

Filistin halkının kendi devletini kuracağını belirten ve Erdoğan ile görüşmelerinden bahseden Filistin Devlet Başkanı Abbas da, “Filistin halkımızın yaşadığı sorunları kendilerine arz ettim. Özellikle utanç duvarından bahsettik. Bunun yanında İsrail`in Kudüs`ün kimliği yolunda attığı adımları kabul etmiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti halkına teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Yine teşekkürlerim Türkiye Cumhuriyeti`nedir” dedi. Abbas, Fransa`daki yürüyüş sırasında engellenip engellenmediği yönündeki bir soruya da, “Fransa`ya davetli olarak gittim ve kimsenin engellediğini görmedim ve iyi karşılandım. Fransa ile ilişkilerimiz çok iyi” ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN, ABBAS`I 16  ASKERLE KARŞILADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı Sarayı`nda resmi törenle  karşılanan Filistin Devlet  Başkanı Mahmud Abbas`ın karşılanması sırasında en dikkat çeken ayrıntı, merdivenlerde yer alan 16  asker oldu. 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir