• DOLAR 32.279
  • EURO 34.862
  • ALTIN 2413.978
  • ...
İlahiyat fakültesinin mescidi yok!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye`nin ilk İlahiyat Fakültesi olan Ankara Üniversitesi (AÜ) İlahiyat Fakültesi`nde mescit skandalı. Günümüzde açılan pek çok ilahiyat fakültesinde Camii mevcutken Türkiye`nin ilk İlahiyat Fakültesi`nde öğrencilerin ibadetlerini rahatça yapabileceği bir camii bulunmuyor.

Fakültede bulunan küçük mescit ise ihtiyacı karşılamıyor. Özellikle de Cuma Namazını kılmak isteyen öğrenciler mescitte yer bulamadığı için, ibadetlerini dersliklerin önündeki koridorlara ve merdiven boşluklarına açtıkları Halı Fileksler üzerinde yapmaya çalışıyor. Öğrenciler konuyu birçok kez yönetime ilettiklerini ancak olumlu bir cevap alamadıklarını belirterek, ibadetlerini rahatça yapabilecekleri bir camii istediklerini söylediler.

Fakültelerinde ibadetlerini rahatça yapabilecekleri bir camii olmayışının kendilerini derinden üzdüğünü belirten öğrenciler, Türkiye`nin ilk ilahiyat fakültesinde ibadetlerini dersliklerin önündeki dar koridorlara ve merdiven boşluklarına serilen Halı Fileksler üzerinde, ikişerli sıra halinde ibadetlerini yerine getirmeye çalıştıklarını söylediler.

ÜNİVERSİTE YÖNETİCİLERİ BU MAĞDURİYETİMİZİ GÖRSÜN ARTIK!

Öğrenciler, konuyu birçok kez yönetime ilettiklerini ancak olumlu bir cevap alamadıklarını da belirterek,  “Sadece fakültemiz öğrencileri değil, diğer fakültelerden de çok sayıda öğrenci Cuma namazını kılabilmek için fakültemize geliyor. Üniversite yöneticilerimizin artık bu mağduriyetimizi görmesini ve fakültemize ibadetimizi rahatça yapabileceğimiz bir cami yaptırmasını istiyoruz” ifadelerini kullandılar.

Kaynak: Yeni Akit

Bu haberler de ilginizi çekebilir