• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Diyarbakır Basınından Haber Başlıkları
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Diyarbakır ve çevre ilçelerde dün yaşanan gelişmeler, bugün yerel gazetelere şöyle yansıdı.

Özgür Haber: Enkaz Kalkıyor, Ölü Sayısı Artıyor
Van`daki deprem felaketi tüm ülkeyi harekete geçirdi. Van`da enkaz kaldırma çalışmaları aralıksız devam ederken, ölü sayısı da giderek artıyor. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, dün saat 17.00 itibariyle depremde ölü sayısının 279, yaralı sayısının bin 300, yıkılan bina sayısının 2 bin 262 olduğunu açıkladı.

Diyarbakır Söz: Mucize Kurtuluş!
Depremin en fazla hasara neden olduğu Van`ın Erciş İlçesi`nde mücizeler de yaşanmıyor değil. Dün depremin üzerinden 24 saat geçmesine rağmen, enkaz altında sağ kurtarılanlar oldu.

Güneydoğu Güncel: Vah Van`ım Vah...
Depremin vurduğu Van kent merkezi ve Erciş ilçesi başta olmak üzere binaların yıkıldığı yerleşim merkezlerinde enkaz kaldırma çalışmaları güçlükle yapıldı. Bölgede sıcaklık 0 dereceye düştü. İlk belirlemelere göre 300`e yakın ölü 800`e yakın yaralı var.

Güneydoğu Ekspres: Ölü Sayısı Artıyor
İçişleri Bakanı Şahin, ``Erciş merkezde ölü sayımız 169, Van merkezde 95 ölümüz var. Ama bu sayılar çalışmaların sonlanmasıyla değişebilir. Erciş`te yaralı sayısı 790`a çıktı. Tek endişemiz enkazlarda çalışmalarımız ilerledikçe can kaybı sayımızın artması yönünde. Artışlar korktuğumuz seviyede değil ama bir can bile bizi çok derinden üzüyor`` dedi.
M. Salih Keskin - İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir