• DOLAR 32.455
  • EURO 34.749
  • ALTIN 2439.89
  • ...
Dağıtılan Çadırlar Yetersiz Kaldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van merkezde Et -Balık Kurumu bahçesinde kurulan çadırlar geceyi dışarıda geçirmek zorunda olan depremzede vatandaşlara yetersiz kalıyor. Yetkililere seslenen depremzedeler çadır ihtiyacının bir an önce giderilmesini istiyor.

Çadır eksikliği nedeniyle kimi vatandaşlar geceyi araçlarında geçirirken otomobili olmayan vatandaşlar park ve kaldırımlara serdikleri kilim üzerinde battaniyelere sarılarak sabahlıyor.

İki günden bu yana geceyi dışarıda geçirdiklerin belirten Burak Yalvaç adlı vatandaş yemek hariç hiçbir şeyden faydalanmadıklarını söyledi. Yalvaç, "15 kişilik iki aileyiz iki gündür bu soğukta sabahı zor getiriyoruz. Yetkililer TV`lere çıkıp ellerinden geldiklerini söylüyorlar gerçekten ellerinden gelen bu mudur!" şeklinde yetkililere tepki gösterdi.

Aydın Aldanmaz adlı vatandaş ise, Şemsi Bey Mahallesi Afet Konutlarında ikamet ettiklerini ancak oradaki evlerinin de oturulmaz halde olduğunu ifade ederek şöyle konuştu "Sözde çadır dağıttılar zorbalık yapabilen çadır alıp evlerinin önüne kurdu; ancak bizim gibi bir sürü kişi ise mağdur oluyor. Türkiye gibi bir ülke Van gibi küçük bir ili barındıramıyorsa buna söyleyecek söz bulamıyoruz"

3 yıl önce Van`a geldiklerini 2`si çocuk 3 kadın ve 10 kişilik ailesiyle deprem gününden bu yana dışarıda kaldıklarını ifade eden İran asıllı Muhammed Kerimi de, yemek hariç hiçbir hizmetten faydalanamadıklarını söyledi.

Sedat Karatay-İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir