• DOLAR 32.461
  • EURO 34.822
  • ALTIN 2441.003
  • ...
Depremin Vurduğu Erciş`te Son Durum
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Erciş`te yaşanan depremde ölü sayısı 160`ı buldu. Yaralı sayısının yaklaşık 900 olduğu ifade edilirken, enkaz altından yeni cesetteler çıkarılmaya devam ediyor.

 

Depremden etkilenen binalar arasında bir Kuran Kursu da bulunuyor. Erkek öğrencilerin kaldığı bir yurtta da büyük çapta hasar meydana geldi.
Enkaz altında kalan iki polis ve iki öğretmene hala ulaşılmazken, depremin en çok hissedildiği ve en çok hasarın meydana geldiği Erciş`te iki çadır kent kuruldu. Jandarma ve otogarda kurulan bin kişilik çadır kentin kapasitesinin 6 bine çıkarılacağı belirtildi.

 

Bugün Van valisi Münir Karaloğlu, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ve Sağlık Bakan Recep Akdağ enkaz alanında incelemelerde bulundu. Sağlık Bakanı Akdağ, sağlık alanında var olan eksiklileri tespit ederek bunların giderilmesi talimatını verdi.

 

İlçedeki tüm hasta ve yaralılar Sahra Hastanesinde tedavi altına alınırken durumu ağır olanların başka hastanelere sevki yapılıyor.

 

Yüksek binaların büyük çoğunluğunu yerle bir olduğu ilçede, enkaz altında birçok vatandaşın olması nedeniyle ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

Burhan Teke - İLKHA

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir