• DOLAR 32.496
  • EURO 34.837
  • ALTIN 2441.919
  • ...
HÜDA PAR'dan Engelliler Haftasında anlamlı ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Amasya İl Başkanı Salih Alaçam ve beraberindeki heyet Engelliler Haftası dolayısıyla Amasya'da faaliyet yürüten Engelliler Derneği'ni ziyaret etti. HÜDA PAR heyetini dernek başkanı Abdullah Ayyıldız karşıladı.

Sıcak bir ortamda geçen ziyarette HÜDA PAR İl Başkanı Salih Alaçam partilerinin kuruluş amaçlarını ve ileride yapmak istediklerini anlattı. Partilerinin İslam'ı kendisine referans alan bir parti olduğunu söyleyen Alaçam, "Parti olarak kurulduğumuz günden bu yana toplumun tüm kesimlerini kucaklamak, birlik ve beraberliği tesis etmek için uğraştık ve uğraşmaya devam etmekteyiz. Bu çerçevede yaptığımız ziyaretlerde Engelli kardeşlerimizi de ziyaret etmek istedik." dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Engelliler Derneği Başkanı Abdullah Ayyıldız da, HÜDA PAR'ın birlik ve beraberlik mesajlarının önemli olduğuna değinerek: "Bu topraklar üzerinde kardeşçe yaşadık ve yaşamaya da devam etmekteyiz. Bu birliğimizi bozmak isteyenlere inat kardeşçe yaşamalıyız." ifadelerini kullandı.

Engelliler kardeşlerimizdirler

Engelli olan insanların toplum içinde bazen ayıplandığını ve zor durumlara düşürüldüğünü söyleyen Alaçam sözlerine, "Engelliler bizim kardeşlerimizdirler. Toplum içinde onların küçük düşürülmesi veya kendilerine zorluk çıkartılması hem insani hem de İslâmî olarak yanlış bir davranıştır. Tam aksine toplumun her kesimi onları bağrına basmalı ve onlara zorluk değil kolaylık oluşturmaldır." diye devam etti.

Ziyaret karşılıklı sohbet ve ikramlarla son buldu.  (Serdar Ayhan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir