• DOLAR 32.507
  • EURO 34.797
  • ALTIN 2444.034
  • ...
HÜDA PAR`dan Petrol-İş`e ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) İl Başkanı Mehmet Emin Doğru ve il yönetiminden bir heyet, TPIC işçilerinin sorunlarını görüşmek ve destek vermek amacıyla Petrol İş Sendikası Batman Şubesi`ni ziyaret etti.

HÜDA PAR heyetini Petrol İş Sendikası Batman Şube Başkanı Mustafa Mesut Tekik ve TPIC işçileri karşıladı.

HÜDA PAR İl Başkanı Doğru, TPIC işçilerinin meselesinin siyasi ve basit hesaplar uğruna ihmal edilmemesi gerektiğini belirterek,“Dünkü basın açıklamasında ben istiyordum ki, Hükümet kanadını da temsil eden siyasi partinin temsilcileri de orada bulunsunlar. Her ne kadar bir taraf olarak görünseler bile, neticede bunlar bizim kardeşlerimiz, komşu veya akrabamızdır ve buranın insanıdırlar. Batman işsizlikte ilk üçüncü sırada yer alıyor. Batman nüfusuna baktığımızda iş imkânları, özelleştirilme ve küçültülme en üst seviyeye çıkıyor. Biz bu konuda özellikle sizi ziyaret etmek istedik. Şuan bu işin başını çeken sizlersiniz. Bu arkadaşlar size bağlı olan işçilerdir. Belki elimizde pek bir şey gelmeyebilir ama en azından desteğimizi gösterip bu kardeşlerimizin yanında olduğumuzu, kalbimizin onlarla beraber olduğunu, hiçbir siyasi menfaat ve hiçbir siyasi görüş gözetilmeden herkesin söyleyebileceği muhakkak bir sözü vardır.” dedi.

Konuşmasının devamında Doğru, şunları kaydetti: “Bugün biz tepkimizi halk olarak hiçbir görüş ayrımı gözetmeksizin tepkimizi gösterebilirsek yarın oluşabilecek başka olayların önünü kısmen almış oluruz. Ama tepkisiz kalırsak veya tepkimiz kısık bir şekilde sesimiz çıkarsa yarın bunun devamı gelecek. Yarın öbür gün TPAO`nun ve başka kurumların özelleştirilmesi gelecek. Bölgeyi özellikle şehri ayakta tutan bu tur kurumlardır.”

Petrol-İş Sendikası Batman Şube Başkanı Mustafa Mesut Tekik, kendilerini ziyaret eden HÜDA PAR yetkiliklerine teşekkür ederek desteklerini esirgemedikleri için memnuniyetini ifade etti. Tekik, HÜDA PAR İl Başkanı Doğru`ya, işçilerin sorunları hakkında bilgi verdi. (M. Sait Çelik - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir