• DOLAR 32.571
  • EURO 35.039
  • ALTIN 2428.002
  • ...
Şiddetli fırtına çatıları uçurdu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Genç`in Çaytepe köyünde etkili şiddetli yağış ve fırtına, çatıları uçururken kerpiç evlerde de çökmeler meydana geldi. Köyün sağlık ocağı ve okulunda da hasar olşutu.

Dün gece saatlerinde başlayan ve sabah saatlerine kadar devam eden yağışla birlikte kuvvetli fırtına, birçok evin çatısını uçurdu, bahçe duvarları yıkıldı, kerpiç evlerde çökmeler yaşandı. Bu evlerde yaşayan köylüler, naylon branda ve çadır ile damlarını kapayarak, yağmur ve fırtınadan korunmaya çalışıyor.

Öte yandan köyde kısa süre önce yapımı tamamlanan sağlık ocağının ise duvarlarında çatlaklar meydana geldi. Gün içerisinde etkisini sürdüren kuvvetli fırtına Çaytepe Yatalı Bölge Ortaokulu çatısında ve güneş enerjisi panellerinde zarara yol açtı. Evlerin çatılarından kopan saç parçaları boş arazilere kadar sürüklendi.

Yaşadıkları mağduriyeti dile getiren köy sakinlerinden Fazlı Başçık, “Barakalarda hasarlar meydana geldi. Sağlık ocağının duvarları çatladı, YİBO`nun güneş enerjisi ve çatısı söküldü. Bazı toprak evler yıkıldı. Köylü önlem olsun diye damların üzerini çadır ve brandalarla kapattı. Mağduruz, devletin gelip hasar tespiti yapması lazım. Maddi durumu yetersiz olan vatandaşlara yardım edilmesi lazım.” dedi.

Gece etkili olan şiddetli yağış ve fırtınadan dolayı gece uyuyamadıklarını ifade eden Fehmi Aksin ise “ birçok evimiz, sağlık ocağımız ve okulumuz zarar görmüş. Devletin biran önce gelip, zarar tespiti yapıp vatandaşlara yardımcı olmasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Fırtınanın dinmesinin ardından harekete geçen köylüler, imkânları dâhilinde hasar gören yapıları onarmaya çalışıyor.  (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir