• DOLAR 32.578
  • EURO 34.979
  • ALTIN 2448.142
  • ...
Başörtülü Öğrenci Velilerine Polis Tehdidi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA- Bursa`nın Gürsu ilçesi Yüksel Bodur ilköğretim Okulu`nda eğitim öğretim yılının başlamasıyla başörtülü oldukları gerekçesiyle sivil ekiplerin okul yönetimini baskı altında bırakmasıyla öğrenci velileri hakkında okul yönetiminin şikâyetçi olmalarından dolayı gözaltına alınan Aziz Kayalık ve Mehmet Polat ifadeleri alındıktan sonra mahkemeye sevk edilip serbest bırakılmıştı.

Polis Okul İdaresine Baskı Yapıyor
Okula örtülü kız çocukları ile birlikte gelen veliler sivil polislerin tehdidiyle karşılaştı. Velilerden Aziz Kaylık şunları söyledi: "Geçen hafta Cuma günü kızımı sınıfına kadar götürdüm ancak sivil polislerinde(terörle mücadele ekipleri) sınıfa kadar çıkıp müdüre ısrarla kızı sınıftan çıkarmasını istedi ve müdürde kızımı sivil ekiplerle beraber sınıftan çıkarıp okul dışına kadar götürdüler."

Bu sabah kızıyla okula gelen veliler sivil polislerin tehdidiyle karşılaştıkları iddia edildi. Veliler " Polis eğer bir daha bu şekilde örtülü olarak okula gelirseniz Hizbullah örgütüyle bağlantılı olduğunuzu söyleyerek tutuklatacağız." iddiasında bulundular. Velilerin de polise örtünün kimsenin eri değil Allah`ın emri olduğu için çocuklarını örtüklerini dile getirdikleri belirtildi.

 

Hasan Şenol-İLKHA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir