• DOLAR 32.34
  • EURO 34.857
  • ALTIN 2384.553
  • ...
Bingöl'de 273 köy yolu ulaşıma kapandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl son yılların en sert kışını yaşıyor. Hava sıcaklıklarının gündüz eksi 5, gece eksi 10’lara kadar indiği ilde, etkili olan kar, 273 köy yolunun kapanmasına neden oldu.

Kent merkezinde belediye, şehirlerarası yollarda karayolları, köy yollarında ise Bingöl İl Özel İdaresine bağlı ekipler, karla mücadele çalışması başlattı.

273 köy yolu kapalı

Merkez ve ilçelere ara ara devam eden kar yağışından dolayı 273 köy yolu ulaşıma kapandı. Bingöl İl Özel İdaresi, 7 ilçe ile Sancak Beldesi ve Bingöl merkez olmak üzere toplam 9 ayrı noktada şantiye kurdu. 18 greyder, 12 paletli dozer, 9 yükleyici kepçe, 2 kar savurma, 3 kar küreme ile ilçelere verilen 5 CSP iş makinası ve yaklaşık 120 personelle çalışma yürüten ekipler, kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmalara devam ediyor.

Yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Bingöl İl Özel İdaresi, Yol ve Ulaşım Hizmetleri Şube Müdürü Ahmet Caf, “Ekiplerimiz çalışmalarına başladı. Özelikle yüksek kesimlerde tipi var, bu da çalışmalımızı zorlaştırıyor.  Zaman zaman ekiplerimiz zor anlar yaşıyor. Bazen kar araçlarımız,  yoldan kayarak tehlikeli durumlarla karşılaşabiliyor.  Bugün Yamaç köy gurup yolunda çalışmalarını yapan bir kar savurma aracımız yol kenarında batmış durumda, battığı yerden çıkarılması için ekiplerimiz çalışıyor. Şuanda,18 greyder, 2 adet kar savurma ve 3 adet kar bıçaklı kamyon çalışmalarına devam ediyor” dedi.

“Yoğun tipi çalışmaları aksatıyor”

Bugün sabah saatlerinde kapalı olan Bingöl merkez Yamaç grup köy yolunda çalışma yürüten Bingöl İl Özel İdaresi, Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, yoğun kar yağışı ve tipiden dolayı güçlük çekti. Ekipler, görüş mesafesindeki sıkıntıdan dolayı zaman zaman tehlikeli anlar yaşadı.

Yoğun kar yağış ve tipi nedeniyle Bingöl genelinde birçok yerleşim yerinde elektrik direklerin, devrildiği ve buna bağlı olarak kesintilerin yaşandığı da belirtildi. (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir