• DOLAR 32.455
  • EURO 34.749
  • ALTIN 2439.89
  • ...
Saadet Partisi kızlı erkekli dans figürlü heykelleri protesto etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep`in Şahinbey ilçesi Şirehanı Restorasyonu önünde kızlı erkekli dans figürlü heykellerin toplumda ahlaki yönde tahribatlara yol açtığını belirten Saadet Partisi Gaziantep Şahinbey İlçe teşkilatı, Fransızların icat ettiği dans figürlerinin meydanlara dikilmesini yaptıkları basın açıklamasıyla kınadı.

Şirehanı Restorasyonu önünde toplanan grup adına basın açıklamasını Saadet Partisi Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Mustafa İslam okudu.

İslam basın açıklamasında, “25 Aralık günü Gaziantep`imizin düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıl dönümünü kutladık. Milli Görüşçüler olarak şehitlerimizi nasıl anmamız gerektiğini Yeşilsu Şehitler Anıtında duygularımızla haykırdık. Saadet Partisi Şahinbey teşkilatı olarak bugün ise burada bulunmaktayız. Bugün yine burada bulunmamızın sebebi bu arkamızda gördüğünüz bu ucube heykellerin şehitlerimizin kemiklerini sızlattığı, ruhlarını incittiğini ve torunları olan bizleri üzmesi sebebindendir.”dedi.

İslam açıklamasının devamında, “Soruyoruz, neden ecdadımızı şehit eden Fransızların icat ettiği dans figürlerini bu meydanlara dikiyorsunuz? Bu tür heykelleri dikmek aşkı size nereden geliyor? 25 Aralık Gaziantep`imizin kurtuluş günü resmi tatilleri iptal ederken neden binlerce ecdadımızı şehit eden ecnebilerin yılbaşı gününü resmi tatil ilan ediyorsunuz. Şehitlerimizin torunlarının oylarını alarak yönetime gelerek onların vergileriyle Şahinbey`imizin merkezine bu ucube heykelleri kimin adına dikiyorsunuz? Tez demeden bu heykelleri buradan kaldırılmasını istiyoruz. Bu yaptıklarınızı aziz milletimize ve şehitlerimize şikâyet ediyoruz.”ifadelerine yer verdi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir