• DOLAR 32.566
  • EURO 34.967
  • ALTIN 2443.469
  • ...
Allah`ı tanımadan alınan diplomaların hiçbir değeri yoktur
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muş Alparslan Üniversitesi İlim ve Fikir Topluluğu tarafından Peygamber Efendimizi konu alan bir etkinlik düzenlendi. Etkinlikte konuşan bölgenin tanınmış âlimlerinden Molla Nizamettin Yaçin, Allah`ı tanımadan alınan diplomaların hiçbir değerinin olmadığını belirtti.

Program Mahmut Bilici`nin Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Daha sonra ise mevlid okundu.

Üniversitelilere bir konuşma yapan Molla Nizamettin Yaçin, Peygamber Efendimiz gelmeden önce insanların içine düştükleri acziyet ve akıl tutulmalarından örnekler verdi. 

“İnsan Rabbini tanımadan kendini tanıyamaz”

İslam`ın ilk emrinin oku olduğunu hatırlatan Yaçin, “Okumak, ama nasıl okumak? Allah`ı tanıyarak okumak gerekir. Allah`ı tanımadan alınan diplomaların hiçbir tanesinin değeri yoktur. İnsan Rabbini tanımadan kendini tanıyamaz. Allah`ı tanımadan alınan diplomalarla başa gelen, yönetici olanlar ülkenin başına bela olurlar. Şimdi binlerce diplomalı insan var. Fakat Allah`ı tanımıyorlar. Aynı şekilde bunlar insanlığın başlarına da bela olmuşlar.” ifadelerini kullandı.

İslam`da Davet `in önemi ve zorlukları hakkında örnekler vererek konuşmasını sürdüren Yaçin, “Peygamber efendimiz o azgınlaşmış topluma karşı tek başına olmasına rağmen korkmadı, yılmadı, ayıplanırım veya beni kovarlar şehrimden demedi. Veya bahaneler bulmaya çalışmadı.  O, Allah`ın davası için çalıştı.” şeklinde konuştu.

Program daha sonra sinevizyon gösterimi ve duayla son buldu. (Mustafa Bikeç-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir