• DOLAR 32.489
  • EURO 34.791
  • ALTIN 2441.71
  • ...
Vefa-Der 2015`in ilk yardımlarını dağıttı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Umut Kervanına Platformuna üye derneklerden Vefa Eğitim Kültür ve Toplumsal Dayanışma Derneği) VEFA-DER, Bismil'de her ay fakir yoksul ve muhtaç ailelerine yaptığı gıda yardımını 2015'te de sürdürdü.

İhtiyaç sahibi ailelere yaptıkları yardımlarla ilgili bilgi veren derneğin yardım komisyonu Başkanı Medeni İpek, “Bizler Vefa Der'in yardım komisyonu olarak her yıl ve her ay olarak muhtaç ailelere yardımlarımızı dağıtarak, kardeşlik görevimizi yerine getirmeye çalışıyoruz. Biz muhtaç ailelere kendi öz ailemiz gibi baktığımız için onların evinde yemek pişmesi için imkânlarımızın el verdiği çerçeveler içinde onları unutmayarak yardımlarda bulunuyoruz." dedi.

Hayırseverlerin yaptığı yardımlarla hazırladıkları yardım paketlerini muhtaçlara ulaştırdıklarını ifade eden İpek, "Belirlediğimiz ailelerin bir kısmına yardımda bulunuyoruz ancak listemizde yardım yapılması gereken çok aile var. Yardım götüremediklerimiz aileler de bizim yolumuzu gözetliyor ne zaman yardım getirecekler diye. Ama maalesef imkânlarımız kısıtlı olduğu ve gelen yardımlar az olduğundan biz bu ailelere 2-3 ayda bir yardım götürebiliyoruz. Bu konuda hayırsever vatandaşların yardımını bekliyoruz. Şimdiden yardımlarda bulunan ve yardımda bulunacak tüm hayırseverlerden Allah hayırlarını kabul etsin inşallah." diye konuştu.   

(Hasan Gündüz - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir