• DOLAR 32.396
  • EURO 34.607
  • ALTIN 2386.113
  • ...
"Öğrenciler kendilerini evlerinde hissedecek"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ergani Kaymakamlığı tarafından hazırlanan “Pansiyonu Ev Ortamına Çevirme” projesiyle Yatılı Bölge Okulu (YİBO)  kız ve erkek pansiyonları ev ortamına göre uyarlandı.

İlçe Kaymakamı Eşref Yonsuz, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Atabey ile birlikte YİBO’ya giderek çalışmaları tamamlanan pansiyonları denetledi.

Pansiyonda kalan öğrencilerin köyden gelen ve durumları pek de iyi olmayan çocuklar olduğunu belirten Kaymakam Yonsuz, “237 yatılı, 23’ü de dışarıdan gelen öğrencinin istifade edebileceği bu proje çerçevesinde yapılan çalışmalar sonunda pansiyonları ev ortamını aramayacak düzeye getirdik. Öğrencilerimize, içeriye ayakkabıyla girmeyecekleri, gerekirse rahatça odalarda halı üzerinde oturarak ders çalışabilecekleri ev ortamı sunmaya çalıştık. Buradaki çocuklar zaten köyden gelen ve durumları pek de iyi olmayan çocuklardır. Dolaysıyla onların anne ve babaları bizler sayılırız. Bu anlamda bulundukları ortamda bir gariplik yaşamamaları için böyle bir proje hayata geçirerek onları kendilerini evlerinde hissetmelerini sağladık” dedi.

Yaklaşık 100 bin TL bütçeli proje çerçevesinde, 2 bin metrekare halı, 12 adet şark sediri, 30 adet soyunma dolabı, 30 adet çalışma masası, 200 adet sandalye, 106 ekran plazma televizyon, 2 adet sanayi tipi elektrikli süpürge ve 2 çamaşır makinesinden oluşan gereçlerle kız ve erkek öğrencilerin pansiyonları ev ortamına çevrildi. (Veysi Demirci-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir