• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
HÜDA PAR Hani ilçe kongresi yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Hani İlçe Teşkilatı 1'inci olağan kongresini gerçekleştirdi. Partinin ilçe binasında gerçekleştirilen kongre Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Yoklamanın ardından divan kurulu oluşturuldu. Divan kurulu mali raporu ve faaliyet raporunu üyelere sunarak ibra edildi.

Kongrede HÜDA PAR İlçe Başkanı M.Akif Demir üyelere hitap etti. Demir “6-7 Ekim'de partimize yapılan saldırıların benzeri bugün de devam ediyor. Cizre'de parti üyelerimize yönelik saldırılar yapılmış ve bir kardeşimiz hayatını kaybetmiştir. Bölgede kendisinden başka kimseye siyaset hakkı tanımayanlar şunu iyi bilsinler ki; HÜDA PAR bölgenin bir gerçeğidir. Onlar da bunu kabullenmek zorundadırlar.” dedi.

Partilerinin misyonundan da bahseden Demir, “Hür dava, Hz. Âdem (as)`dan başlayıp günümüze kadar kutlu bir mücadele olarak gelmiştir. Nice bedeller ödenip nice muvaffakiyetler elde edilmiştir. Bu anlamda hür dava beşeri oluşumlara karşı Rabbani bir duruştur. Hür dava demek kula kulluktan çıkıp Rabbe kulluk etmektir. Hür dava demek baskılara tehditlere boyun eğmeden dik durmak demektir.” ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmasından sonra oylamaya geçildi. Oylamada mevcut başkan M.Akif Demir ve ekibi seçildi. Kongre yapılan dua ve ikramların ardından son buldu. (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir