• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
HÜDA PAR`ı Tasfiye Etmeye Çalışıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu, gündemle ilgili açıklamalarda, “Bizi kendilerine siyasi rakip olarak görenler, bizi tasfiye etmeye çalışıyorlar.” diyerek özellikle son 2-3 ay içerisinde, hem teşkilatlarına hem de üyelerine yönelik çok ciddi saldırıların olduğunu söyledi.  

Tanrıkulu, PKK tarafından saldırıya uğrayan halkın meşru müdafaa hakkının olduğunu; kimsenin kendisini zalimlere, vandallara ve çetelere teslim etmemesi gerektiğini belirtti.

HÜDA PAR`ı siyasi rakip olarak görenlerin kendilerini tasfiye etmeye çalıştıklarını vurgulayan Tanrıkulu, “Bizi kendilerine siyasi rakip olarak görenler, bizi tasfiye etmeye çalışıyorlar. Özellikle son 2-3 ay içerisinde, hem teşkilatlarımıza hem de üyelerimize yönelik çok ciddi saldırı söz konusudur. Bunlardan bir tanesi de geçen gün Çınar ilçemizde, daha önce belediye meclis adayı göstermiş olduğumuz bir arkadaşımızın evi oldu. Kendisi, ailesi ile evde oturduğu bir sırada maalesef uzun namlulu silahlar ile evi taranıyor. Şimdi bu tür olayların olması ve artması halkımızın faydasına değildir. Hiç kimsenin yararına olmayacak bir durumdur. Bundan dolayı bu tür çatışma ortamını doğurabilecek ve halkın tekrardan büyük bir mağduriyetler yaşayabileceği davranışlardan, fiillerden, eylemlerden herkesin kaçınması gerekiyor.” dedi.

 “Maalesef şuanda bölgede halkın can ve mal güvenliği bulunmamaktadır”

HÜDA PAR`ın çalışmasını engellemeye ve üyelerini sindirmeye çalışanların amaçlarına hiçbir zaman ulaşamayacağını ifade eden Tanrıkulu, “Bu saldırılar şunu da gösteriyor, daha önce de belirtmiş olduğumuz gibi halkın can ve mal güvenliği maalesef bölgede şuanda bulunmamaktadır. Hiç kimsenin can ve mal güvenliği yoktur. Dolayısıyla biz de saldırılara karşı halkımıza, kendi hayatlarını koruma noktasında meşru savunmalarını yapmalarını bir kez daha tavsiye ediyoruz. Hiç kimsenin, kendisini zalimlere, despotlara, çetelere ve vandallara teslim etmemesi gerekiyor ve eli silahlı çete guruplarına her istediğini yaptıramayacağını göstermek gerekiyor.” şeklinde konuştu.

“2 yıl içerisinde partimize 150`ye yakın saldırı olmuştur”

Hiçbir silahlı gücün, ellerindeki imkânları kullanarak kendilerini yaptıkları hizmetten alıkoyamayacağını ve kimsenin ideolojisine boyun eğmeyeceklerini belirten Tanrıkulu, “Son aylarda, özellikle 6-8 Ekim`de parti teşkilatlarımız, İslami Sivil Toplum kuruluşları, Kur`an Kursları, tesettürlü bayanlar ve sakallı insanlar maalesef vandallar, çeteler tarafından hedef alındı ve vahşi bir şekilde katledildiler. Yapılan bu saldırılar ilk değildi. Yaklaşık olarak 2 yıl içerisinde partimize 150`ye yakın saldırı olmuştur. Ama bunlardan herhangi birinin failli de bu güne kadar bulunmamıştır. Hiçbir silahlı güç ellerindeki imkânları kullanarak bizleri bu hizmetten alı koyamayacaktır ve bizi kendi ideolojilerine boyun da eğdiremeyeceklerdir.” ifadelerinde bulundu.

“Halkımız üzerinden oynanan oyunları inşallah boşa çıkartacağız”

Tanrıkulu son olarak, “Başta ABD ve Almanya olmak üzere İsrail`in oyuncağı olan ve İsrail`in tetikçiliğini yapanlar, ellerindeki silahlı gücü kullanarak ve arkalarını ABD`ye dayayarak dindar insanları ve dindar insanların şahsında partimizi susturmaya ve faaliyetlerini engellemeye çalışıyorlar. Bu konuda da başarısız olacaklardır. Çünkü biz halka hizmet etmeyi hakka hizmet olarak görüyoruz ve halkımıza hizmet etmeye de devam edeceğiz. Halkımız üzerinden oynanan oyunları da inşallah boşa çıkartacağız. Bölgede bir iç çatışma olmasının hiç kimseye bir fayda getiremeyeceğini bir kez daha belirtiyoruz. İnşallah bundan sonraki çalışmalarımız da daha önce yaptığımız gibi halkımızın faydasına ve maslahatına olacaktır. Halkımızın inancını göz ardı eden, örf ve âdetine uymayan, fiil ve sözleri ile bir şeyler yapmaya çalışanlara karşı duracağımızı da bir kez daha açıklıyoruz.” ifadeleriyle yaşananların arka planına vurgu yaptı.  (Ali Adiyaman / Emrah Deniz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir