• DOLAR 32.557
  • EURO 34.969
  • ALTIN 2457.034
  • ...
`Gelinkaya Mahallesi belediyeden hizmet alamıyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Midyat`a bağlı Gelinkaya Mahallesi muhtarı Şehmus Hatay, Mardin`in büyükşehir olmasından sonra ortaya çıkan yetki sorunu yüzünden mahalle olarak çok zor durumda kaldıklarını ve belediye hizmeti alamadıklarını söyledi.

İLKHA`ya konuşan Hatay, Gelinkaya Mahallesi`nde su ve kanalizasyon şebekelerinin arızalı olduğunu ancak bir türlü onarılmadığını savundu.

Alt yapı sorunları ile boğuştuklarını belirten Hatay, “Biz şu anda çok zor durumdayız, kanalizasyon, su sorunumuz var. Mahallemizde iki yerde su fışkırıyor, kaç sefer MARSU`ya gittim, sorunları aktardım. Tamam geleceğiz, diyorlar gelmiyorlar 5-6 ay oldu gelen yok. Kanalizasyon logarlarımız tıkandı. Mardin Büyükşehir Belediyesine gidiyoruz, ‘Sizin başkanınız var onun yakasına yapışın, diyorlar. Ben de onlara, ‘Ödenek size, Büyükşehir`e geliyor. Sizin yapmanız gerekiyor.` deyince ‘Tamam bizim yapmamız lazım ama kanal açma makinesini Midyat tuttu, bize vermiyor.` diyerek gönderiyorlar. Midyat belediyesine de gittim. Gelin yapın, dedim. Ya da kanal açma makinesini Büyükşehir Belediyesine verin ki işimizi yapsınlar. Yapmıyorlar, bu konularda çok sıkıntı çekiyoruz. Yetkililerden bir an önce bu sorunlarımızı çözmesini istiyoruz.” ifadelerini kullandı. (Adnan Oğuz İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir