• DOLAR 32.552
  • EURO 34.957
  • ALTIN 2448.868
  • ...
Yasin Börü`leri yetiştiren STK üyeleri serbest bırakılmalı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Şanlıurfa 1.Olağan il Kongresi`ne katılan Parti Genel Sekreteri Mehmet Yavuz, Filistin`e destek için kermes düzenlemek, Kutlu Doğum etkinliği düzenlemek ve benzeri yasal faaliyetlerde bulunurken kurulan kumpaslar sonucu cezalandırılan İslami STK üyeleri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

“Sadece bir karanlık yapı yok. Birden çok karanlık yapı var”

Bu memlekette karanlık yapıların olduğunu öteden beri söyledikleri halde bu söylemlerinin dikkate alınmadığını ifade eden Yavuz, “ Paralel denen bir yapılanma var. Devletin içerisine sinmiş karanlık bir yapı olduğu ifade ediliyor. Bununla alakalı operasyonlar yapılıyor. Paralel yapı varsa ki en üst düzeyde devlet yetkililerin bunun var olduğunu söylüyor. Sadece bir karanlık yapı yok. Birden çok karanlık yapı var ve bu karanlık yapıların mağduru olmuş binlerce insan var. Bu insanlar ceza evinde suçsuz ve günahsız yere yatıyor. 17-25 Aralık operasyonlarından önce biz hükümete sesimizi duyurmaya çalıştık. Dedik ki bakın böyle karanlık yapılar var memlekette, çok dikkate alınmadı. Ama ne zaman ki işin ucu hükümete dokundu, o zaman ayağa kalkmaya başladılar.” diye konuştu.

Hükümete yönelik olarak gerçekleştiren darbeleri boşa çıkartmak adına kanunların dahi değiştirildiğine dikkat çeken Yavuz, toplumda Yasin Börü gibi gençleri yetiştirmek için mücadele ederken komplolar sonucu cezalandırılan Elazığ İHYA DER, Adıyaman VAHDET DER, Kâhta MUSTAZAF DER üyelerinin serbest bırakılmasını istedi.

“Bu insanlar kurulan kumpas sonucu ceza evlerine atılmışlar”

“Kumpaslar ile içeriye tıkılan 60 yaşındaki bir teyzemizin, 20 yaşındaki ayakları protezli bir bacımızın ne günahı olabilir.” diye soran Yavuz, konuşmasına şöyle devam etti: “ Onların ne ‘günahı` olduğunu ben size söyleyeyim. Onların dosyalarını bildiğimden dolayı söylüyorum. Filistin`e destek olmak için kermes düzenlemişler. Kutlu Doğum etkinlikleri düzenlemişler, bazı gençler dışarıdan kendi memleketinden gelen öğrenciler için kalacakları ev ve yardım tedarik etmeye çalışmışlar. İşte bütün bunları suç olarak görülmüş. Bu insanlar kurulan kumpas sonucu ceza evlerine atılmışlar.  Biz diyoruz ki bu insanların bir dakika bile içeride kalmamaları gerekir.”

Sosyal devlet olma ilkesini yerine getirdikleri için ödüllendirilmesi gereken bu insanların cezalandırılmasının hakkın ve halkın yanında hesabının ağır olduğunu belirten Yavuz, “Birileri yanlış yapmış, birleri kumpas kurmuş, bunun hesabını elbette verecekler. Ruz-i Mahşerde Allah`a da hesap verecekler. Ama şimdi işin başında olanlar artık bu mağduriyete bir son vermelidirler.” diyerek yaşanan sıkıntıların bir an önce giderilmesini istedi. (Osman Gülebak - İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir