• DOLAR 32.582
  • EURO 35.004
  • ALTIN 2457.373
  • ...
Kozluk Mekke`nin fethini kutladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gençlerin yoğun olarak katılım gösterdiği program Kur`an`ı Kerim tilavetiyle başladı. Kur`an`ı kerim tilavetinden sonra programa konuşmacı olarak katılan Bölgenin tanınmış âlimlerinden ve Âlimler ve Medreseler Birliği üyesi (İTTİHAD) Mustafa Durgun Hoca, Mekke`nin Fethi`nin önemine değinerek, ``Resulullah ve sahabelerinin Mekke`nin fethinde bencilliğe, nefse, gurura ve kibre kapılmadıklarını , tam tersine daha cömert ve daha mütevazi bir hal sergilediklerini  belirtti.

Durgun Hoca konuşmasında, ``Resulullah (sav) muhteşem bir ordu ile Mekke`yi fethetmeye giderken, talimat veriyor: ‘Onlar size karışmazlarsa siz onlara karışmayın.`  Ve hiç kimse kılıç kullanmadan Mekke`ye giriyor. Resulullah (sav) devesinin üzerine binmiş, başını eğmiş, ‘Mekke`yi fethettim. ben geldim` şeklinde kendisinde hiç bir gururlanma yoktu. Belki bu fetih Resulullah`ı Allah`a daha da yaklaştırıyordu. Bu çok mühim bir meseledir. Güçlü olduğumuz zaman bencilliğe, nefse, gurura kapılmamamız lazım. Daha fazla Allah`a yakın, mütevazi ve alçakgönüllü olmamız lazımdır. Çünkü zafer buradadır. Kibirde ve gururda zafer yoktur`` şeklinde konuştu.

Bizim en büyük iki düşmanımız şeytan ve nefsimizdir

Programa yoğun olarak katılan gençlere önemli tavsiyelerde bulunan Durgun, “Bizim en büyük iki düşmanımız şeytan ve nefsimizdir diyerek, Allah`a gerçek dost olunması gerektiğini ifade etti. Durgun, ‘`Dost, dostunun isteklerini yerine getirir. Allah ile dost olan, Allah`ın kitabını öğrenir ve öğretmeye çalışır. Kendini haramlardan uzak tutmaya çalışır, dedi.

Maneviyatsız bir gençlik başıboş bir gençliktir

İngiltere, Amerika, Rusya gibi emperyalist devletlerin özellikle medya, televizyon ve internet aracılığıyla maneviyatsız bir gençlik oluşturmaya çalıştıklarını ifade eden Durgun, maneviyatsız bir gençliğin başıboş bir gençlik olduğuna dikkat çekti.

Kur`an`daki ‘İnsan başıboş bırakılacağını mı zannediyor?`(Kıyame 36) ayetini okuyan Durgun Hoca, insanın boş olmadığını ve başıboş da bırakılamayacağını hatırlatarak,  “Yapılan günahlara karşı Allah`u Teâlâ tevbe kapısı açıktır. Resulullah (sav) ‘Günahtan tevbe eden günahı işlememiş gibidir` hadisi tefekkür edilerek, yeni yılda nefse dönük yeni bir muhasebe yapılmalı ve tevbe kapılarının açık olduğu unutulmamalıdır.” şeklinde konuştu.

Kur`an ilahi bir reçetedir

Durgun Hoca,`` Kâfirler bizi cehenneme çekmek için ellerinden ne geliyorsa yapıyorlar. Yılbaşı kutlamaları da Müslümanlar arasına bıraktıkları bir cehenneme çekme planıdır. Bu planlarından kurtulmanın yolu da Kur`an ve Sünnettir. Kur`an kurtuluşumuzun reçetesidir. Kur`an ilahi bir reçetedir. Resulullah`ın en küçük sünneti, çok büyük kârları getirir.” ifadelerini kullandı.

Program sinevizyon gösteriminin ardından, seslendirilen ilahi ve ezgilerle devam etti.

Programın sonunda katılımcılara ikramlar sunuldu. (Muhammed Said Aksoy-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir