• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
“Müslüman her yönüyle farklı olmalı”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şırnak bölgesi alimlerinden Abdullah Danış, yılbaşı kutlamaları, şans oyunları ve içki konularında uyarıda bulunarak, Müslümanların İslam`da yeri olmayan bu tür haramlardan uzak durması ve Hristiyanların bu tuzaklarına düşülmemesi gerektiğini söyledi.

“Müslüman her yönüyle farklı olmalı”

Müslüman bir ümmetin Hristiyanlardan hem yaşayışı hem de davranışlarıyla farklı olması gerektiğini belirten Danış Haca, yılbaşı öncesi önemli uyarılarda bulunarak, “Hristiyanların oyunları olan içki, şans oyunları ve yılbaşı eğlenceleri gibi haramlar Müslümanların yapması ve kutlaması  gereken  şeyler değildir. Nitekim Kur`an-ı Kerim ve Pyegamber sünneti de bu tür haramlardan bizi kesinlikle men ediyor. İçkinin azı da çoğu aynı günahtır. Piyango bileti de hakeza aynı günah ve haramdır.

Biz Müslümanlar Hristiyanlara  neden benzeme ihtiyaç duyalım ki? Peki hiç düşünüyor muyuz neden onlar bize benzemeye çalışmıyorlar? Siz hiç 30 gün oruç tutan, namaz kılan veya Müslümanların yaptığı ibadetleri yapan Hristiyan- Yahudi gördünüz mü? O halde bizim de bu tuzakları iyi görüp onlardan uzak durmamız lazım.” dedi.

“İnsan yaradılış gayesinin dışına çıkmamalı”

İnsanın bir yaratılış gayesi olduğunu belirten Danış Hoca, batıya benzeme sevdasından dolayı bu insanların, yılbaşı kutlaması ve benzeri yapılan yanlış ve haramlarla, hayvandan  daha aşağı  bir surete büründüklerini söyledi.

Müslümanların kendilerine has bayram ve özel günleri olduğunu belirten Danış Hoca, “ 2 gün sonra Peygamber Efendimizin viladetini kutlayacağız inşallah .Böyle müstesna günleri kendimize şiar edinip Rabbimize kul olduğumuzu hatırlamamız gerekirken, ona hamd etmemiz lazımken isyanla, fuhşiyatla geçirmenin hiçbir akla mantığa uyar tarafı yoktur. Eğer biz Müslüman evladı olarak bu yılbaşı kutlamalarını yaparsak,  Hristiyandan hiçbir farkımız olmaz, Allah korusun cehennemde kendimizi bulmuş, olur helak oluruz``ifadelerini kullandı.

Abdullah Danış Hoca son olarak, şans oyunlarına da değinerek, emek verilmeyen kazancın dinde yeri olmadığı gibi, insanları delalete ve helake götüren unsurların başında geldiğini sözlerine ekledi.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir