• DOLAR 32.562
  • EURO 34.983
  • ALTIN 2449.204
  • ...
'Bugün Mekke bizim gönüllerimizi fethediyor'
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kahta Çağrı Der, Mekke'nin Fethi münasebetiyle bir program düzenledi. yoğun katılımın olduğu program okunan Kur'an-ı Kerim ile başladı.

Program Remzi Cibik'in yaptığı kısa bir selamlama konuşmasıyla devam etti. Çağrı İlahi Grubu’nun seslendirdiği duygu ve coşku yüklü ilahi ve ezgilerin ardından Araştırmacı Yazar Cemal Çınar kürsüye çıkarak bir konuşma yaptı.

Çınar, " Dün Mekke’yi biz Fethettik, insanlar fethetti, Muhammed Mustafa( sav) fethetti. Ama bugün, Mekke bizim gönüllerimizi fethediyor.” dedi.

“Mekke’nin Fethi yalnızca şehir fethi değildir”

Fetih Suresi’nin direk Mekke’nin Fethi’ni anlatmadığını vurgulayan Çınar daha sonra: “Fetih Suresi Hudeybiye’de nazil olmuştur. Mekke’nin Fethi’ni anlamamız için öncelikle Hudeybiye Antlaşmasına bakmamız gerekiyor. “Hudeybiye’de Müslümanların sayısı 3 bin Mekke’nin Fethi’nde 10 bin. Peki fetih bunun neresinde, Fethedeceksiniz demiyor, Size fetih verdik diyor hem de apaçık bir fetih. Bu sadece şehir fethi değil. Şehir fethi marifet değil. Dikkat edin. Gönül fethidir bu. ABD’nin pis oyunlarıyla Irak’a girenler zorla şehirleri aldılar, onlar da fethettiler, ama Irak’a girdikten beri silahlar susmuyor,kan ve gözyaşı dinmiyor.” İfadelerine yer verdi.

“Biz zorluklara, sabrettiğimizde fetih gerçekleşmiş olur”

İslam dininin tahammül dini olduğunun altını çizen, belirten Çınar devamla: “Biz zorluklara sıkıntılara tahammül ettiğimiz zaman fetih kapıları açılmış olur. Kobani bahanesiyle Diyarbakır’da; İsrail’in Filistin’e yaptıkları, Hinduların Mynmar’da Müslümanlara yaptıkları, Budistlerin Arakan’daki Müslümanlara yaptığı zulümler, işkencelerin bir benzerine rastlanmadığını Diyarbakır’da Yasin Börü’yü hunharca öldürenlere karşı sabırla tahammül ettiğimizde fetih gerçekleşmiş olur. Sabır ile karşılarsak Cizre, yarın Mekke gibi tekbir ve salavatlarla feth olunacaktır Allah’ın izniyle.” ifadelerini kullandı.

“Eğer İslam’ı Hâkim kılabilsek bize de heyetler gelecektir”

 Çınar  konuşmasını şu sözler ile bitirdi: “O gün Hudeybiye Antlaşması’ndan sonra Resulullah gayr-ı müslimlere elçiler gönderiyor. Ama Mekke’nin Fethinden sonra bu sefer gayr-ı müslimler, Müslümanlara heyetler gönderiyorlar. Bugün de eğer İslamı ve şeriatı hakim kılabilsek, gönülleri fethedebilsek bize de heyetler gelecek. Eğer adaletle yönetirsek gayrı müslimler,‘burada adalet var’ deyip bize gelecekler, bize heyet gönderecekler. Washington’dan, Moskova’dan heyetler gönderecekler.”

Program Mekke’nin Fethini anlatan bir sinevizyon gösterimi ve Ramazan Yağcı’nın yaptığı dua ile program son buldu. Program sonunda da katılımcılara ikram dağıtıldı. (Mehmet Eren -İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir