• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
MAÜ: `HDP Milletvekili üniversiteye zorla girdi`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muş Alparslan Üniversitesi (MAÜ) Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, HDP Muş Milletvekili Demir Çelik ile Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık'ın “Rektör vekili Üniversiteye almadı'' iddialarına yaptığı bir basın açıklaması cevap verdi.

MAÜ Rektörü Prof. Dr. İnanç düzenlediği basın toplantısında,  üniversite güvenlik kamerası görüntüleri eşliğinde, Muş Milletvekili Demir Çelik ve partililerinin, özel güvenlik güçlerini hiçe sayarak zorla üniversite kampüsüne girdiklerini söyledi.

Rektör İnanç, açıklamalarını basına dağıttığı güvenlik kamerası görüntüleri ile destekledi. Rektör İnanç'ın basına dağıttığı görüntülerde, HDP'lilerin, “Rektör vekili içeri almadı” iddialarının gerçekdışı olduğu görülüyor.

Görüntülerde, Muş Milletvekili Demir Çelik, beraberindeki partilileri ile birlikte geldikleri Rektörlük Kampüsü kapısında, yetkililer tarafından karşılanarak içeri alınıyor. Milletvekilinin arkasında bulunan araçların kaydının yapılması için görevliler araçları tektek durduruyor. Bu durum HDP Muş Milletvekili Demir Çelik'i kızdırıyor. Çelik aracından inip giriş kapısına gelerek, yetkililerle tartışıyor. Yetkililer araçların kaydının yapılmadan, kimlik kaydı yapılmadan içeri alınamayacağını belirtmesi üzerine Çelik, yanındaki 30-40 kişilik grupla birlikte Rektörlük binasına doğru hareket ediyor.

Özel güvenlik güçlerinin grubu durdurmak istemesi üzerine güvenlikçiler ile partililer arasında arbede yaşanıyor.

Milletvekili Çelik güvenlik güçleri ile tartışan bir partilisini alarak, yeniden Rektörlük binasına doğru ilerliyor. MAÜ Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç'ın il dışında olması nedeniyle Çelik'i, zorla girdiği binada rektör yardımcısı Prof. Dr. Bayram Coşkun karşılıyor. Coşkun Vekil ve beraberindekileri senato salonuna alarak görüşüyor. Dışarı çıkan Milletvekili Demir Çelik beraberindeki partililer ile birlikte kampus içinde basın açıklaması yapıyor.

Basın açıklamasının çekimlerinin ise iddialara göre, üniversite kampüsüne sahte öğrenci kimliği ile giren DİHA Muhabiri tarafından yapıldığı ileri sürüldü.

HDP'nin kamuoyunda "Rektör Milletvekilini Üniversiteye almadı' iddialarına açıklık getirmek için bir basın toplantısı düzenleyen Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç şu açıklamada bulundu:

"16 Aralık 2014 günü, Demir Çelik telefon ile arayarak; havaalanına indiğini ve bir grup arkadaşı ile beni randevusuz olarak ziyarete geleceğini söylemiştir. 17 Aralık 2014 günü Ankara`da yapılacak olan ve “Üniversitemize AB tarafından verilecek Diploma Eki Ödül Töreni” için ayrılmak üzere olduğumu ve Rektör yardımcımız ile görüşebileceğini belirttim ve mutabık kaldık. Aldığımız duyumu da kendisi ile paylaşarak; üniversitemiz kampüsünde öğrencilerle birlikte eylem yapacağını duyduğumuzu, takdirin kendisine ait olduğunu, ancak bunu önermediğimizi, çünkü öğrencilere zarar vereceğini belirterek telefonu kapattım.

Vekil yanındaki 40-50 kişi ile kampüsümüze geldiğinde, kendisi nezih bir şekilde karşılanmış ve içeri davet edilmiştir. Yanında gelenler de girmek istediklerinde, kimlik kaydı yaptırarak bunun mümkün olduğu belirtilmiştir. Ancak Vekil, bunların kendi misafiri olduğunu belirtmiş ve kimlik kaydı yapılmasına direnmiştir. Kendi misafirlerinin TBMM de kayıt yaptırdıkları hatırlatılarak, kurum kuralları gereği bunun şart olduğu belirtilmiştir.  Buna rağmen özel güvenlik elemanlarımıza görevleri yaptırılmayarak zorla içeri girilmiştir. Tespit edilen ve ekli listede ismi verilen kişiler ile birlikte Vekil, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bayram Coşkun ile görüşmüşlerdir. Ayrıca görüşme sonrası, kampüsümüz Aliya İzzet Begoviç meydanında, Vekil ve arkadaşlarının da katıldığı öğrenci eylemine ait video ve fotoğraflar mevcuttur. Konunun aslı bu şekilde iken; daha sonra Demir Çelik ve Sırrı Sakık tarafından, basına tam tersi bir tablo yansıtılarak, şahsım ve kurumum hedef olarak gösterilmiştir.

Daha önce de iki kez kampüsümüzde gerçekleşen milletvekili eylemini kamuoyunun sorgulaması gerektiği düşüncesindeyiz. Milletvekilinin her hareketini sorgulayan kamuoyu, öğrencileri kışkırtıcı eylemlerin, milletvekilleri ve çarşıdan katılan belirli görüş mensuplarınca organize etmesini de asla tasvip etmemektedir.

Üniversitedeki Uludere eylemiyle Rektörlüğün işgal edilmek istendiğini belirten İnanç, "Diyarbakır, Bingöl ve Muş merkezden gelen bazı şahıslar ile birlikte 26 Aralık 2014 günü kampüsümüzde “Uludere Katliamı” bahanesiyle bir eylem yapılacağı, bu eylemde Rektör odası işgal edilerek, sınavların sabote edileceği, çevreye zarar verileceği gibi bilgiler tarafımıza ulaşmıştır. 26 Aralık 2014 günü sabah erken saatlerde çevre illerden gelip kampüse zorla girmeye çalışan kişiler engellenmiş ve tarafımıza gelen bilgilerin doğruluğu teyit edilmiştir. Bunun üzerine 6 yıldan beri üniversite kampüsüne güvenlik güçlerini davet etmeyen Rektörlüğümüz, bu kez “güvenliği sağlayamayacağı” gerekçesi ve sorumluluğuyla, güvenlik güçlerini davet etmiştir. Konu bundan ibarettir.

Daha önce de defalarca kamuoyu ile paylaştığımız gibi, güvenlik güçlerini kampüse davet etmeyen nadir üniversitelerden birisidir Muş Alparslan Üniversitesi. Soru şu,‘Masum bir öğrenci anması gibi gösterilmeye çalışılan eyleme, Diyarbakır, Bingöl ve Muş merkezden gelerek katılmaya çalışanlar kimlerdi? Neden buna ihtiyaç duyuldu?` Kamuoyu tüm bunların farkındadır.'' şeklinde konuştu.

İnanç; "Bütün bunlarla ilgili idari süreç devam etmekte olup, adli süreç ise kısa zaman içinde başlatılacaktır. Kampüsümüze zorla giren, görev yaptırmayan, sahte kimlikle giren (DİHA muhabiri gibi) kişiler hakkında suç duyurusunda bulunulacaktır." dedi.

Muş Milletvekili Demir Çelik, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada üniversiteye alınmadığını iddia etmişti. (M. Şirin Çağlayan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir