• DOLAR 34.252
  • EURO 37.038
  • ALTIN 3028.381
  • ...
Kar yolları kapattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün açıklamasına göre, bugün Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Kırklareli, Tekirdağ ve Edirne ile İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Yalova'nın yüksek kesimleri ile Düzce, Kütahya ve Eskişehir ile Manisa'nın kuzey kesimlerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışları var.

Rüzgârın kuzey ve kuzeydoğu yönlerden tam fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Rüzgârın hızı yer yer saatte 100 kilometreyi aşacak.

Meteoroloji, fırtınanın meydana getirebileceği ulaşımda aksamalar, ağaç ve direklerin devrilmesi, çatı uçması, kar yağışıyla birlikte tipi gibi olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı.

Fırtınanın Perşembe gecesinden itibaren etkisini yitirmesi ve yağmura dönüşmesi bekleniyor.

İstanbul'u Ege'ye bağlayan yol kapandı

Kar yağışı ve buzlanma nedeniyle dün gece ulaşıma kapanan İzmir-İstanbul karayolunun Akhisar-Balıkesir kesimde kilometrelerce araç kuyruğu oluştu. Akhisar-Balıkesir arasındaki Çanakçı rampaları mevkiinde yoğun kar yağışı ve buzlanma var. Bigadiç kavşağından İzmir yoluna geçişe izin verilmiyor. Pamukçu mevkiinde tüm araçlar bekletiliyor. 

Yolda mahsur kalan sürücülere gece boyunca AFAD, Akhisar ve Sındırgı belediyeleri ile Kızılay tarafından 2500 kişilik kumanya dağıtıldı. Kapalı yolun açılması için çalışmalar sürüyor.

İzmir'e gitmek üzere İstanbul'dan dün saat 14.30'da yola çıkan otobüsteki yolculardan Ebru Horasan, Anadolu Ajansı'na bir an önce kurtarılmaları için yardım beklediklerini söyledi.

Balıkesir'i Bigadiç, Sındırgı ve Kütahya'nın Simav ilçesine bağlayan yol da kapandı. Bölgede kar yağışı sürüyor. Görüş mesafesi 30 metreye kadar düştü.

Kütahya-Eskişehir ve Afyonkarahisar-Kütahya yolları da kar ve tipi nedeniyle yedi saat ulaşıma kapalı kaldı. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir