• DOLAR 32.475
  • EURO 34.828
  • ALTIN 2438.495
  • ...
Çocuklarımızı Yılbaşı Kutlamaları Hakkında Bilinçlendirmeliyiz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Miladi 2015 yılına bir iki gün kala vatandaşların yılbaşı ve noel kutlamaları için alışveriş ve milli piyango biletlerinin telaşına düştüklerinin haberini ekranlarda görmekte ve duymaktayız.

Noel bayramı… Hıristiyanların dini bayramı… Barbar sürüler halinde İslam dünyasına saldıran, İslam`ı ve Müslümanları en büyük düşman ilan edip hiçbir tecavüz ve vahşetten çekinmeyen haçlı Hıristiyanların bayramı… Güya Hz. İsa (aleyhisselam)`ın doğum yıl dönümü... Fakat bir peygamberi, sabaha kadar içki, kumar, israf ve çirkef eğlencelerle anmak, o peygambere yapılacak en büyük iftira, en büyük hakaret, en büyük saygısızlık ve en büyük edepsizliktir.

İşin daha da acı tarafı… Müslümanların bu kutlamalara iştirak etmesi, Hıristiyanları taklit edip o günleri kutlamak maksadıyla hediyeleşmeleri, hindi alıp yemeleri, ziyafet çekmeleri, çam ağacı süslemeleri ve haram boyutuna varan eğlencelerle eğlenmeleri…

İslam`a ve Müslümanlara katlanamayan düşmanlar Müslümanlara saldırmak, onları öldürmek, ülkelerini işgal etmek için Müslümanların bayram günlerini seçerken şuursuz Müslümanlar, Hıristiyanların bayramını onlar gibi şeytanlaşarak kutluyor.

Ebeveynler olarak çocuklarımızı bu tür tehlikelerden korumak bizim görevimizdir. Nitekim onlar Allah (cc)`ın bize emanetidir. Onların temiz fıtratlarını korumakla mükellefiz.

Çocukları yılbaşı tuzağından korumak ve onları bilinçlendirmek için ne yapmalı?

-Çocuklarınızı kavrayış kapasitesine göre yılbaşı ve noel günü hakkında bilgilendiriniz

-Hıristiyanlığın insanlar tarafından tahrif edilmiş, saptırılmış bir din olduğunu anlatınız

-Hz. İsa (aleyhisselam)`ın peygamberliğini ve tevhid mücadelesini anlatınız

-İslam`ın tahrif edilmemiş, saptırılmamış tek din olduğunu anlatınız

-Ayet ve hadis ışığında Allah (cc)`ın insanlara din olarak İslam`ı seçtiğini açıklayınız

-Yine ayet ve hadis ışığında

-Tevhid konusunu işleyiniz

-İslam düşmanlarının Müslüman milletlere ettikleri zulümlerinden örnek vererek, Allah`a ve seçmiş olduğu dine karşı düşmanlık besleyenlerle asla dost olunamayacağını anlatınız

-Nas Suresi`ni okuyarak, şeytandan ve şeytanlaşmış insanların şerrinden Allah`a sığının ve birlikte el açıp Müslümanların uyanışı için dua edin

-Müslümanların bayram günleri hakkında çocuğunuzu bilgilendirin

-Evinizde Ramazan ve Kurban bayramı günlerinde hediyeleşmeyi ve yardımlaşmayı adet haline getiriniz

“Kim bir kavme uyup kendini onlara benzetirse o da onlardandır.” (Hadis-i Şerif)

“Kendi dinlerine uymadığın müddetçe ne Yahudiler ne de Hıristiyanlar senden asla hoşnut olmazlar. De ki: ‘Doğru yol, sadece Allah`ın yoludur.` Eğer sana gelen ilimden sonra onların arzularına uyacak olursan, andolsun ki Allah tarafından ne bir dost ve ne de bir yardımcı bulmazsın.” (Ayet-i Kerime: Bakara 2/120)

Meliha Timur / Nisanur Dergisi
 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir