• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Engellilere 20 adet akülü araç daha teslim edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BKK Engelliler Meclisi, 100 adet akülü sandalye hedefiyle başlattığı ‘Plastik Kapaklar Engelli Aracına Dönüşüyor’ projesi tüm hızıyla devam ediyor. Proje kapsamında daha önceden dağıtılan 115 akülü sandalyenin ardından 20 araç daha ihtiyaç sahiplerine törenle teslim edildi.

BKK ofisinde düzenlenen törene, BKK Başkanı Semih Pala, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Neşet Çakmaklı, BKK Genel Sekreteri Enes Battal Keskin, Engelliler Şube Müdürü Ümit Korkmaz, Yerel Gündem Şube Müdürü Neslişah Kuşku, belediye yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, kent konseyi gönüllüleri ve engelli yakınları katıldı.

BKK Başkanı Semih Pala, beraberce işler yapabilmek ve insanların birbirine destek olmasını sağlamak için proje başlattıklarını hatırlatarak,  “BKK Engelliler Meclisi organizasyonuyla, SOMER ve Emniyetli Geri Dönüşüm firmasının katkılarıyla engelli kardeşlerimize akülü araç temini noktasında, Türkiye’de tek yasal projeyi yürütüyoruz. Belediyenin şube müdürleri ve ilgili yöneticilerden oluşan kurul, tespit edilen kriterlere uygun ihtiyaç sahiplerine araçları teslim ediyor. İlk etapta belirlenen 100 akülü araç hedefini aştık. Şu ana kadar plastik kapakla alınan 101 akülü araç ve 14 tane bağışlanan aracı engellilere teslim ettik. Şimdi de 20 adet akülü sandalyeyi veriyoruz. Böylelikle toplam 135 akülü aracı ihtiyaç sahiplerine ulaştırmış olduk” dedi.

BKK Engelliler Meclisi Başkanı İbrahim Sönmez ise, ihtiyaç sahibi 20 engelli bireye daha akülü aracı dağıtmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Projeye katkı sunan tüm vatandaşlara ve kurumlara teşekkür eden Sönmez, projenin başında 100 akülü sandalyeyi hedeflediklerini, ancak bu rakamı kısa zamanda geçtiklerini dile getirdi. Plastik kapak toplamaya devam edeceklerini hatırlatan Sönmez, daha fazla ihtiyaç sahibi engelliye ulaşmak istediklerini söyledi.

Konuşmaların ardından 20 akülü sandalye yeni sahiplerine teslim edildi. (İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir