• DOLAR 32.564
  • EURO 34.931
  • ALTIN 2430.361
  • ...
25 yıldır ayakkabı tamirciliği yaparak ailesini  geçindiriyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

25 yıldır ayakkabı tamirciliği yaparak ailesinin geçimini sağlayan Abdulkadir Tok amca, 65 yaşında olmasına rağmen, ayakkabı tamirciliği yaparak çevresine ve özellikle gençlere örnek oluyor. Çevredeki esnaflar tarafından da sevilen yaşlı adam, her zaman haline şükrederek kimseye muhtaç olmadan yaşamını sürdürüyor.

Ayakkabı tamirciliğinin eskisi gibi pek fazla olmadığını belirten Abdulkadir amca, “Kimse artık eskisi gibi meslek öğrenmeye hevesli değil. Artık insanlarımız meslek öğrenmek için heves göstermiyor. Ben bu yaşımla gücüm yettiği kadar şu an en güzelini yapmaya devam ediyorum. Mesleğimizi basite alanlar var. Ekmek parası kazanmanın bir ayıbı yoktur. Hepimiz ekmeğimizin peşindeyiz. Eğer sen kendin çabalamaz, para kazanmazsan kimse sana sahip çıkmaz. Ben bu mesleği 25 yıldır yapıyorum. Her zaman halimize şükretmeliyiz. Bu zamana kadar kimseden yardım dilenmedim.”şeklinde konuştu.

Kimseye muhtaç olmamak için çaba harcadığını ifade eden Tok, “Önemli olan çabalamak, çalışmaktır. Her gün sabah erkenden işimin başına geliyorum. Her gün kazanacaksın diye bir kaide yoktur. Gün oluyor  hiç siftah etmeden eve gidiyorum. Kimi gün de Allah’a hamd olsun bir şeyler kazanıyorum. Rabbim kimseye muhtaç etmesin. Allah’ın bana verdiği güç ile gücüm yettiği sürece çalışarak helal rızık kazanmak için çabalıyorum. Rızkımızı kazanmak için çalışmalıyız. Elimiz kolumuz sağlam olduğu müddetçe kimseye el açmamalıyız. Çalışma azmimiz olmalı, uzun yıllar kiracılık yaptım. Şu an Allah’a hamd olsun evim var. Yeter ki biz Allah’a hamd edip uğraşalım.” ifadelerini kullandı.

Gençlere de seslenen Tok, “İnsan çalışmazsa ne yapacaktır? Çalışmak ibadettir. Hem rızkını kazanırsın. Hem insanlara hizmet etmiş olursun. Kim doğru yaparsa kendisi kazanır. Bu dünya geçicidir. Benim yaşım 65, 25 yıldır bu mesleği yapıyorum. Şimdiki gençlerimiz pek çalışmayı sevmiyor. Çalışmalıyız. Kimseye muhtaç olunmamalıdır. Gençlerimiz özellikle baba mesleği olan sanatlara sahip çıksınlar.” tavsiyesinde bulundu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir