• DOLAR 32.474
  • EURO 34.752
  • ALTIN 2434.44
  • ...
BDP `li Belediyenin Onardığı Kilise Hizmete Açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Diyarbakır merkez Sur İlçesinde bulunan ve müntesiplerinin çok az olmasına rağmen söz konusu dinlerin ibadethaneleri için milyonlarca dolar harcayan BDP`li Belediyeler bugün kilise açılışında bir araya geldiler. İhtiyaç olduğu halde cami yaptırmak yerine halkın kendi parasıyla yaptırmak istediği camilere bile zorluk çıkarmaktan geri kalmayan ama Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi restorasyonu için büyük destek verdiği Surp Giragos Kilisesi bugün yurtdışı, Türkiye`deki Ermenilerin ve BDP`li Belediyelerinin katılımı ile açıldı.

Açılışa, Ermeni Patrik Vekili Aram Ateşyan, BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, yazar Mıgırdiç Magrosyan ve yurt içi ile yurt dışından çok sayıda Ermeni asıllı vatandaş katıldı.

`Eski Diyarbakır`da Ermeniler` konulu serginin ardından kilisenin takdisi ve ibadete açılış töreni gerçekleştirildi.

Kilisenin kendileri açısından önemli olduğunu dile getiren yazar Mıgırdiç Magrosyan, Kilisenin ibadete açılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyoruz." dedi.

Açılış için çevredeki işportacıların tezgâhlarının ortadan kaldırılmasına ve Büyükşehir Belediyesinin Kürtçe, Türkçe, Süryanice ve İngilizce "Evinize Hoş Geldiniz" afişlerinin şehrin değişik yerlerine asmasına vatandaş, esnaf ve işportacıların tepki göstermesi dikkat çekti.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin 2 milyon dolar yardımda bulunduğu haberleri daha önce basına yansımıştı.

Osman İçli-İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir