• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Bu da Pazarcının Derdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Vatandaş halk pazarlarında fiyatların ateş pahası olmasından yakınırken, pazar esnafı ise büyük marketlerin “halk günü” uygulamalarından şikâyetçi.

‘KÖTÜSÜNÜ SATIYORLAR`

Pazarın kurulduğu gün, "halk günü" uygulamasına geçen marketlerin kalitesiz sebze ve meyveyi o gün ucuza sattığını belirten pazar esnafı Murat Ataş, “Malın iyisini marketin içinde satarken, dışarıda kötüsünü ucuza satıyorlar. Biz malın iyisini almak için sabahın üçünde kalkıyoruz" diye konuştu.

‘SIKINTI ÇEKİYORUZ`

Marketlerin ‘sırf rekabet olsun` diye daha ucuza ürün sattığını ifade eden bir diğer pazar esnafı Fikret Durukan da “Bu portakal bedava gelse bile kiloda 10 kuruş işçilik, 15 kuruş nakliyesi var. Bu malın aylık vergisine dahi yetişemiyoruz" diyerek dert yandı.

‘DÜKKANIMIZ VARDI`

“Sistem küçük esnafı bitiriyor" diyen Yusuf Ünal ise, “Marketin 40 tane şubesi var. Halden 2 kamyon domatesi '2 TL olursa gönder' diyor. Buradaki gariban yazın 4, kışın 2 kasa domatesi o fiyata alamıyor. Bir de esnafa 'birleşin' deniliyor. Esnaf canını kurtaramıyor ki birleşsin. Burada birçok kişi dükkânı olup batan ve pazara düşen esnaftır. Bir de yılbaşından sonra deftere ve vergiye tabi olacağız" dedi.

‘BU TAZELiK MARKETTE YOK`

Birçok marketin 2,50 TL`den aşağıya satmadığı patatesi, kendisinin 1,25-1,50 TL`den sattığını söyleyen Fatih Zemin ise şunları kaydetti: “Her ne kadar haksız rekabet olsa da müşteri pazarı tercih ediyor. Çünkü buradaki tazelik ve kalite markette yok.”

‘PRiMLERiMiZi ÖDEYEMiYORUZ`

Pırasanın kilosunu halden 1 TL`ye aldığını, 3 kilo poşete 25 TL, belediyeye metresi 5 TL`den yer parası ödediğini anlatan Murat Ataş “Marketler 1 TL`ye aldığı malı, 1.20 TL`ye satsa bile kazanıyor. Çünkü etten, deterjandan da kazanıyor. Biz sigorta primimizi ödeyemiyoruz” dedi.

Kaynak: Vahdet Gazetesi

Bu haberler de ilginizi çekebilir