• DOLAR 32.333
  • EURO 35.071
  • ALTIN 2298.626
  • ...
SON DAKİKA
Ahlakî sapmalar, itikadî sapmaya neden olur
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Basın açıklamasında, Kemalist rejimin Hicri takvimi kaldırıp yerine Miladi takvimi koyarak Müslüman kimliğine savaş açtığı belirtilerek, “Toplumumuzda Yılbaşı ve Noel kutlamalarının gün geçtikçe olağanlaşması, bu yozlaşmanın en açık tezahürlerindendir. Tevhide aykırı olan bütün bu gelenekleri reddetmek İmani bir zorunluluktur.

Yüzyıl önce İslam beldelerine yönelik başlatılan fiili işgal, batı yanlısı diktatörlerin eliyle yerini kültürel bir işgale bıraktı. Kemalist rejim topyekûn Müslüman kimliğine savaş açmıştır. Bunun bir ayağı da Hicri takvimi kaldırıp yerine Miladi takvimi koyarak, Müslüman toplumun kendi tarihiyle olan hafızasını silmeye kalkmıştır. Yıllarca sistematik bir tarzda sürdürülen, Müslüman kimliği yok etme politikaları zaman içinde etkili olup, Müslüman toplumun içinde kendi kimliğine yabancı, taklitçi, kültürsüz bireylerin yetişmesine neden olmuştur. Toplumumuzda Yılbaşı ve Noel kutlamalarının gün geçtikçe olağanlaşması bu yozlaşmanın en açık tezahürlerindendir” denildi.

“Noeller, Müslümanlıkla, İslam`la, hiçbir şekilde bir araya getirilemez”

Yılbaşı kutlamalarının, tahrif edilmiş Hristiyanlık ve pagan kültürünün bir yansıması olduğu belirtilen açıklamada, “Yılbaşı ve Noel, Küresel kapitalist sistem tarafından tüketimi artırmak ve pazarı genişletmenin bir imkânı olarak görülmektedir. Son yıllarda giderek daha fazla kanıksanan, kutlanması normalleştirilen Noeller, Müslümanlıkla, İslam`la, hiçbir şekilde bir araya getirilemez. İslam, bir bütün olarak anlaşılmalı ve Müslümanın hayatını tümüyle kuşatmalıdır. Allah-ü Teala buyuruyor ki, ‘Yoksa siz, Kitabın bir bölümüne inanıp da bir bölümünü inkâr mı ediyorsunuz?` (Bakara/85) Dolayısıyla İbadette Müslüman, ama ahlakta, siyasette, iktisatta ve sosyal hayatın diğer kalan kısmında gayri İslami bir hayat yaşamak, en hafif tanımıyla tutarsızlıktır.” denildi.

“Allah Resulü, ‘Yahudi ve Hıristiyanlara benzemeye özenmeyiniz` diyor”

Açıklamanın devamında: “Rabbimiz, kitabında sürekli bizi tutarlı olmaya ve bizden olmayanların geleneklerinden ve cehaletlerinden uzak durmaya davet ederken, bizlerin kalkıp sürekli batının sosyal, siyasal, ekonomik, ilişkilerini vahyin önüne koymamız ne yazık ki kitaptan uzaklaşmamız ve onu hayatımıza hâkim kılamayışımızın sonucudur. Batıya, Hristiyanlık ve İslam dışı herhangi bir dünya görüşüne göre yaşamak sapma nedenidir. Bilinmelidir ki küçümsenen bazı ayrıntılar sonuçları itibariyle büyük yıkımlara neden olmaktadır. Ahlaki veya siyasi sapmalar, itikadi sapmaya neden olacağından,  ‘Ne olacak ki bu kadar da abartılmamalı` anlayışına düşmemek gerekiyor. Yılbaşı, sevgililer günü, babalar ve anneler günü gibi, vahşi kapitalizmin ağına insan katmak için uydurduğu ve dayattığı bu tür geleneklerin, hayatımızı şekillendirmesine karşı olmak ve bir öze dönüş ruhunu yakalamak zorundayız. Kaldı ki dükkânlarının camlarını her vesileyle gayri İslami propagandaya sahne kılan Müslüman esnaf, İslam tarihinin önemli günlerinden maalesef haberdar bile değildir. Yakın zamanda geride bıraktığımız Hicri yılbaşına duyulan ilgisizlik, bunun en önemli örneğidir. Allah Resulü, ‘Yahudi ve Hıristiyanlara benzemeye özenmeyiniz` buyurmaktadır. Bir biçimde Yahudi ve Hristiyanlığa benzeme sayılacak ve en temelde Tevhide aykırı olan bütün bu gelenekleri bir kez daha reddetmenin imani bir zorunluluk olduğunu kamuoyuna duyururuz.” ifadelerine yer verildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir