• DOLAR 32.549
  • EURO 34.965
  • ALTIN 2445.806
  • ...
Yeni Anayasada Laiklik İlkesine Yer Verilmemeli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

SAKARYA-Sakarya Adalet Girişimi Başörtüsü Platformu, özgürlük eylemlerinde 319. Haftasında yaptığı basın açıklamasında, yeni Anayasa çalışmaları ve ilkokullarda uygulanan başörtüsü yasağına değindi. Platform adına basın açıklamasını okuyan Vahdet Vakfı Sakarya Temsilciliği Yönetim Kurulu Üyesi Muhittin Özdemir, üzerinde çalışılan yeni Anayasa`da Laiklik ilkesine yer verilmemesini istedi.

Laiklik İlkesi Türkiye`ye Ne Kazandırmıştır?
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ`ın Anayasa`nın ilk üç maddesiyle ilgili bir çalışmaları bulunmadığını belirtmesini değerlendiren Özdemir, "Muhalefet partileri de kırmızıçizgilerini açıklayarak ipe şimdiden un sermeye başladılar. Bu emarelerden anlaşıldığı kadarı ile yeni bir Anayasa yapılması ihtimali pek mümkün gözükmüyor. Dünyada sadece Fransa ve Türkiye anayasalarında olan laiklik ilkesi 1937 yılından beri Türkiye`ye ne kazandırmıştır? Yalnızca Müslümanları ezmek, onların dinlerini yaşama isteklerinin önüne mani koymak için kullanılan laiklik ilkesinin yeni Anayasa`ya konulmaması gerekiyor" dedi.

Yasakçılar Cesareti Nereden Alıyor?
Özdemir, okuduğu basın açıklamasının devamında, "YÖK`ün açıklamalarına rağmen birçok öğretim üyesi öğrencileri derse almamaktadır. Ayrıca Ankara, Osmaniye, Gaziantep, Hatay, İstanbul, Şanlıurfa, Konya ve Adana`da ilköğretim ikinci kademe öğrencilerinden başörtüsüyle derse gelen kızlarımız, ya okula alınmamakta veya psikolojik tacize uğramaktadırlar. Oysa ergenlik çağındaki kız çocukları için tesettür dini bir vecibedir. Yasakçılar, bu konuda yasaklayıcı hiçbir kanuni düzenleme olmamasına rağmen bu cesareti nereden almakta, okuyup bir meslek kazanmaya çalışan bu kızlarımızın eğitim hakkını nasıl engelleyebilmektedir? Yasakçılar hakkında kanuni işlem yapılmasını bekliyoruz" dedi.

Yeni-Anayasada-Laiklik-Ilkesine-Yer-Verilmemeli-Sakarya-Adalet-Girisimi-Basortusu-Platformu_1319285094.jpg (600×450)

Yeni-Anayasada-Laiklik-Ilkesine-Yer-Verilmemeli-Sakarya-Adalet-Girisimi-Basortusu-Platformu_1319285135.jpg (600×450)


A. Hakim Kurt-İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir