• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Şırnak 112 Acil kış hazırlıklarını tamamladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şırnak’ın coğrafik olarak engebeli olması hasebiyle kış aylarına göre hazırlık yaptıklarını belirten Şırnak İl Sağlık Müdürü Burcu Hızal, acil ekiplerinin kışın çetin şartlarına hazırlıklı olduğunu belirtti.

Hızal yaptığı açıklamada, Şırnak’ta 2, Beytüşebap ve Uludere ilçelerinde 2 olmak üzere toplam 4 paletli ambulansın kış aylarına hazır olduğunu bildirdi.

Bölgede yaşanan yoğun kar yağışı nedeniyle yolları kapanan yerleşim birimlerine ulaşmak için tüm hazırlıklarını tamamladıklarını belirten Hızal, “Amacımız vatandaşlarımıza kesintisiz sağlık hizmeti sunmaktır.” dedi.

Şırnak İl Sağlık Müdürlüğü Acil Afetler Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Leyla Acar ise özellikle Uludere ve Beytüşebap ilçelerinin kış aylarında yollarının kardan kapandığına dikkat çekerek şunları söyledi:

“Başta Uludere ve Beytüşebap ilçelerimiz olmak üzere amacımız tüm yerleşim birimlerine ulaşarak hasta sevkiyatı yapmaktır. Kent merkezinde 15, 112 Acil Sağlık İstasyonunda ise 4’ü paletli toplam 32 ambulans hazır bekliyor. Hastalarımızı en kısa zamanda ulaştırmak için tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Komuta merkezimiz 24 saat çalışıp hizmet vermektedir.”  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir