• DOLAR 32.444
  • EURO 34.769
  • ALTIN 2441.401
  • ...
Başörtüsü Hayatın Her Alanında Serbest Olmalı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Çınar Şefkat Der, başörtüsünün her alanda serbest olması için kitlesel basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasını Şefkat Der Başkanı Abdurrahim Akkurt okudu. Yaşadığımız ülkede yıllardır okullar başta olmak üzere "kamusal alan" diye tabir edilen yerlerde tesettürün yasaklanmaya çalışıldığına dikkat çeken Akkurt, her ne kadar son dönemlerde üniversitelerde biraz hafifleştirilmiş olsa da ilköğretim ve ortaöğretim öğrencileri başta olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlara bu başörtüsü yasağının halen uygulandığını söyledi.

Bütün uluslararası insan hakları belgelerinde kişilerin istediği inancı benimseme ve bu inancı doğrultusunda yaşaması temel insan hakları arasında sayıldığını belirten Akkurt,
Bu hakkın yasaklanması insanlık suçu olduğunu dile getirildi. "Devletin" kutsal bir kimliğe büründürülerek koyduğu bütün kuralların ne kadar saçma ve insan hakları ile çelişse de adeta tartışılamaz olduğu algısı insanlarda oluşturulduğu ifade eden Akkurt, bu algının belirli kesimler tarafından kendi çıkarlarını, mevki ve makamlarını korumak ve köhnemiş ideolojilerini halka dayatmak için bir araç olarak kullanıldığı söyledi.

Akkurt açıklamasının devamında şunları söyledi; "Başörtüsüne ve İslami değerlere düşmanlık yapanlar şunu bilmelidirler ki; örtünme Allah`ın emri olup İslam dinin gereklerinden birisidir. Türkiye halklarının kahir ekseriyeti de Müslüman`dır. Dolayısıyla Müslüman`ım diyen herkes bu emrin muhatabı olup bunu yerine getirmekle mükelleftir. Bundan dolayı Müslüman halkımızın bu konularda duyarlı olması ve bütün haklarında olduğu gibi bu hakkına da sahip çıkarak, Allah`ın emrine uyup tesettürlü kardeşlerinin yanında yer alarak yalnız olmadığını göstermeleri gerekmektedir. Bu bütün Müslümanların üzerine düşen İslami bir vecibedir."

Akkurt, başörtüsünün sadece üniversitelerde değil, ilköğretim`de, Lisede, kamu kurum ve kuruluşlarında, kısacası hayatın her alanında serbest olmasını istedi. Dernek olarak Pazar günü Diyarbakır İstasyon Meydanı`nda yapılacak olan "İnanca Saygı ve Başörtüsüne Özgürlük" mitinge destek vereceklerini açıklayan Akkurt, herkesi mitinge davet etti.

Yapılan açıklamanın ardından toplanan kalabalık sesiz bir şekilde dağıldılar.

M. Ata Güler - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir