• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Van Rahmet Eli Derneğinden 600 Aileye Yardım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Yaptığı yardım faaliyetleriyle kısa sürede ismini duyuran Van Rahmet Eli Gıda Bankası, yaklaşan kurban bayramı nedeni ile yardım çalışmalarına hızlandırdı. "Van Rahmet Eli Gıda Bankası olarak hizmete girmiş olduğumuz üç aylık zaman diliminden bu yana ulaşmış olduğumuz 600 den fazla fakir ve muhtaç ailelerin ihtiyaçlarını giderme ve sıkıntılarına ortak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz" diyen Van Rahmet Eli Gıda Bankası Başkanı Abdullah Yıldırım, yapmış oldukları hizmetleri anlatı.

Vatandaşların Destekleri Bizim İçin Önemli
Yardım faaliyetlerine son sürat devam ettiklerini belirten dernek başkanı Abdullah Yıldırım, yardım hizmetlerinin devamı için vatandaşların desteklerinin kendileri için çok önemli ve değerli olduğuna işaret etti. Yıldırım, "Bu bağlamda zengin ve fakirler arasında köprü olmaya devam edeceğiz. Umarız ve dileriz ki yıllar yılı terk edilen `Zenginin Fakiri Gözetmesi` gibi erdemli bir iş olan bu hayır kapısının sonuna kadar aralanmasına vesile oluruz" dedi.

Amacımız Yardımları Adil Bir Şekilde Dağıtmaktır
"Amaçlarının fakir ve muhtaç insanları gözetmek ve sıkıntı içerisinde olan insanların dertlerine derman olmak" olduğunu belirten Yıldırım şöyle konuştu; "Bu hayrın icra edilmesi noktasında en hassas olduğumuz husus, samimi niyetleriyle yardımlarını kurumumuz aracılığıyla fakir ve muhtaç ailelere ulaştırmaya çalışan hayırsever vatandaşlarımızın bu yardımlarının layık olan insanlara ulaşmasını sağlamak ve bu yardımları ihtiyaç sahipleri arasında adil bir şekilde dağıtmaktır."

Gıda, Giyim, Temizlik Malzemesi Yardımı Yapıyoruz
Fakir ailelerin ihtiyaçlarını aciliyetine binaen kategorize ettiklerini belirten Yıldırım, "Bu bağlamda ihtiyaç sahibi insanlara gıda, giyim, temizlik malzemesi sağlıyoruz. Bilhassa yaklaşan Kurban Bayramı nedeni ile ihtiyaç sahibi kardeşlerimizin de güzel bir elbise giyebilmesi için giysi yardımına önem veriyoruz. Şu ana kadar 276 ihtiyaç sahibi ailemize giyim yardımı yaptık. Bu yardımlarımız bayrama kadar devam edecektir. Hedefimiz ise bayrama kadar 1500 aileyi giydirmek ve düzenli olarak her ay 100 aileye yardım ulaştırmaktır" diye konuştu.

Fakir ve Muhtaç Aileleri Bize Bildirin
Hayırsever esnafların katkılarıyla her geçen gün yardım çalışmalarını yoğunlaştırdıklarını söyleyen Yıldırım, "Tüm Van halkımıza çağrımız iki yönlüdür. Birincisi ciddi anlamda fakir ve muhtaç aileler etrafınızda varsa muhakkak bizi bildirin. İkincisi, imkânlarınız dâhilinde bu tür hayır işlerin devamı için katkı ve dualarınızı eksik etmeyin."

Hayırsever vatandaşlara da seslenen Yıldırım, "Hayırsever insanlarımıza ise çağrımız, yaptıkları insani davranışın ve sevabın yerine ulaştırılmasında, gözleri arkada kalmadan bu hayır yarışına destek vermeleridir" dedi.
Fikret Özkan -İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir