• DOLAR 32.469
  • EURO 34.822
  • ALTIN 2445.527
  • ...
Malatya`dan Tesettür Mitingine Destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MALATYA - Malatya`da faaliyette bulunan Hayrın Yolcuları Derneği Başkanı Mehmet Gül yaptığı açıklamada, 23 Ekim Pazar günü Diyarbakır`da düzenlenecek başörtü mitingini desteklediklerini bildirdi.

 

Tesettürün Allah`ın açık emri olduğunu hatırlatan Gül, Allah u Teala`nın iman eden kullarına ön gördüğü ölçüler ve emirler, Allah`u Teala`nın izzet ve şanına ters düşmeyecek ölçülerdir. Bu bakımdan Allah`ın emri ve emirleri insanoğlunun bütün hayatını kapsadığı için eğitim dahi olsa hiç kimsenin buna müdahale, dejenere etme, bozma, yozlaştırma hakkı yoktur. Aksi takdirde Allah`ı karşısına almış olur" uyarısında bulundu.

 

Hayrın Yolcuları Derneği`nin tüm üye ve gönüllüleriyle Diyarbakır İstasyon Meydanı`nda düzenlenecek mitingde hazır bulunacaklarını açıklayan Gül, mitinge katılımı çağrısı yaparak, "Umarız birçok yerde duyarlı Müslümanlar ve duyarlı aktivistler buna destek verirler. Yapılacak yeni anayasada bu temel hakların kesintisiz olarak hiçbir ön şart koşulmadan herkes için güvence altına alınmasını istiyoruz" dedi.

Yakup Kazak, Osman Özal - İLKHA

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir