• DOLAR 32.442
  • EURO 34.792
  • ALTIN 2443.223
  • ...
Avustralya`da rehine krizi operasyonla bitti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MELBOURNE: Sydney kent merkezi Martin Place`de bulunan Lindt Cafe çalışanları ve müşterilerini yaklaşık 17 saat rehin tutan İran kökenli Man Haron Monis`e (49) karşı yapılan polis operasyonunda 3 kişi öldü, 5 kişi yaralandı.

Avustralya'nın Sydney kentinde bir kafe çalışanlarını ve müşterilerini yaklaşık 17 saat rehin alan İran kökenli Man Haron Monis'in de ölenler arasında olduğu bildirildi.

Polis yaptığı açıklamada, kent merkezindeki Martin Place`de yer alan Lindt Cafe'dekileri rehin alan 49 yaşındaki Monis'in de ölenlerin arasında olduğunu belirtti. Polisin düzenlediği operasyonda ölü sayısı 3'e yükselirken, 5 kişi de yaralanmıştı. Ölen diğer 2 kişinin 34 yaşında bir erkek ve 38 yaşında bir kadın olduğu açıklandı.

Polisin, Lindt Cafe`ye Avustralya saati ile gece 02.15 sularında başlattığı operasyonla 17 saat süren rehine krizi sona ermişti. Avustralya polisi, ölen diğer iki kişinin ve yaralıların kimlikleri hakkında halen bir açıklama yapmadı.

Rehine krizindeki zanlının, kendisini Şeyh Harun olarak tanıttığı, 1964 İran doğumlu Man Haron Monis`in 1996 yılında Avustralya`ya göçmen olarak geldiği belirtiliyor.

AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir