• DOLAR 32.515
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2428.53
  • ...
Kerry-Netanyahu Roma`da Bir Araya Geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ROMA  - ABD`nin İtalya Büyükelçiliği rezidansı Villa Taverna`da öğleden sonra başlayan basına kapalı görüşme 3 saat kadar sürdü.

Görüşmenin ardından taraflardan herhangi bir resmi açıklamada yapılmadı.

İtalyan basınına İsrailli kaynaklardan yansıyan görüşmeye ilişkin detaylarda,  Netanyahu`nun Roma`ya gelmeden önce açıkladığı, Filistin ve Ürdün`ün BM gündemine getirdiği İsrail`in 2016 yılına kadar 1967`den önceki sınırlara dönülmesi hususundaki tasarının ABD tarafından veto edilmesini istediği belirtildi.

İtalyan ANSA haber ajansının ABD kaynaklarına dayandırdığı haberinde, Amerikan tarafının nasıl hareket edeceğine yönelik tam karar veremediği bununla birlikte Filistin tarafının BM gündemine taşıdığı öneriyi kabul edilebilir bulmadığı ancak Kerry`nin, Fransa`nın içeriği henüz açıklanmayan yeni önerisi üstünde arabuluculuk yapmayı teklif ettiği ve Filistinlilerin karşısına alternatif bir taslak ile çıkmanın yollarını arayacağı ifade edildi. Kerry`nin bu son gelişmeleri bu akşam Paris`te, Avrupalı partnerleriyle masaya yatıracağı kaydedildi.

Netanyahu ile görüşmesinin ardından Roma`dan Paris`e giden John Kerry`nin burada, AB Dışişleri ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond ile görüşeceği bildirildi.

Kerry'nin yarın da Londra`ya geçeceği ve burada Filistin heyetinin başmüzakerecisi Saeb Ureykat ile Arap Birliği Genel Sekreteri Nabil El-Arabi`nin yanı sıra bazı Arap ülkelerinin dışişleri bakanlarıyla görüşeceği belirtildi.

Arap ülke bakanlarının, ABD`den Filistin`in İsrail'in işgal ettiği topraklardan geri çekilmesini öngören tasarının BM Güvenlik Konseyi'nde veto etmemesini isteyecekleri ifade edildi.

İtalyan başkentinde bir dizi diplomatik temas da bulunan Kerry, bugünkü Netanyahu görüşmesi dışında, dün akşam saatlerinde Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile Ukrayna krizi ve Ortadoğu'daki gelişmeleri görüşürken, bu sabah saatlerinde de Vatikan`da Devlet Sekreteri Kardinal Pietro Parolin ile bir araya gelmişti.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir